SV

SV - Frank Rossavik | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frank Rossavik
DIMENSJON
11,80 MB
FILNAVN
SV.pdf
ISBN
2880698972767

BESKRIVELSE

Boka handler om Sosialistisk Folkeparti / Sosialistisk Venstreparti fra stiftelsen i 1961 og fram til og med partiets fire første år i regjering.Om kvelden 20. august 1963 feller Finn Gustavsen fra SF Einar Gerhardsens regjering på direktesendt fjernsyn. Kings Bay-krisen gjør Gustavsen og det lille, ferske partiet landskjent.Dette er historien om Sosialistisk Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti fra begynnelsen til og med partiets fire første år i regjering. Den handler om de store stridstemaene i etterkrigstidens Norge: lampen mot Nato og atomvåpen, avstemningene om EF og EU, og spørsmål om fordeling, olje og miljø. Men også om indre kamper om forståelsen av sosialistisk ideologi og kommunismen i Øst-Europa.Boken kaster nytt lys over sentrale aktører som Berge Furre, Hanna Kvanmo, Erik Solheim og Kristin Halvorsen. Samtidig kommer en rekke andre markante personer frem, folk som ikke er like godt kjent, men som har spilt viktige roller i partiets liv.Landets mest fargerike parti har opplevd splittelse og samling – og har mer enn én gang stått på avgrunnens rand. Partiets historie er full av seirer og nederlag, men også av både frivillig og ufrivillig humor.

(19) Business & Finance (11) Slang, Chat & Pop culture (13) Sort ... Looking for online definition of SV or what SV stands for? SV is listed in the World's largest and most authoritative dictionary database of abbreviations and acronyms The Free Dictionary SV gikk høsten 2005 inn i et voksenopplæringsprogram kalt regjeringen. For dette fikk de ikke dagpenger, noe mange fra partiet har protestert på.

SV er et sosialistisk parti som tilhører venstresiden i norsk politikk. SV satt i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet i 2005-2013.

RELATERTE BØKER