Mestring av depresjon

Mestring av depresjon - Roger Hagen, Rolf W. Gråwe | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roger Hagen, Rolf W. Gråwe
DIMENSJON
8,31 MB
FILNAVN
Mestring av depresjon.pdf
ISBN
2755698253282

BESKRIVELSE

Depresjon er svært vanlig og rammer mange mennesker - det er estimert at over 300 millioner mennesker i verden har denne lidelsen. På vei til et bedre liv - Mestring av depresjon er et gruppebasert kursprogram for personer som søker en vei ut av depresjonen. Det er basert på vitenskapelige forskningsresultater, og fører til at de fleste blir mye bedre. Boken omhandler hvordan man ved hjelp av kognitiv terapi og andre teknikker kan lære å overvinne depresjonen, samt andre tiltak som kan bedre deltakernes hverdag og selvfølelse. Det foreligger kursmanual for gruppelederne (denne boken) og arbeidshefte for gruppedeltakerne. På vei til et bedre liv er en serie bøker som er utarbeidet for bruk i gruppebehandling av ulike psykiske lidelser. Tanken er at deltakerne gjennom disse kursene skal lære å mestre sine psykiske problemer på en effektiv måte. Roger Hagen er spesialist i klinisk psykologi og stipendiat ved Psykologisk institutt, NTNU. Hans behandlingsmessige og forskningsmessige interesser omhandler bruken av kognitiv terapi ved alvorlige psykiske lidelser, depresjon og angst. Han har publisert både nasjonalt og internasjonalt om disse emnene. Rolf W. Gråwe er dr.philos. og spesialist i klinisk psykologi, og arbeider som seniorforsker ved SINTEF Helse. Hans behandlingsmessige og forskningsmessige interesser omhandler psykologisk behandling av alvorlige psykiske lidelser, ruslidelser og angstlidelser. Han har publisert både nasjonalt og internasjonalt om disse emnene.

Oslo: Norges forskningsråd og Rådet for psykisk helse, 2000: 48 - 59. Depresjon er en psykisk lidelse preget av gjennomgripende og lavt stemningsleie. Hvis du har en depresjon vil du kanskje føle deg nedtrykt og tungsindig, tom for energi, og/eller sur og irritabel.

Det vi vet er at vi nå har langt flere mennesker i akutte livskriser, noe som utløser en risiko. Da kan vi ikke bare vente og se ... Jeg er sertifisert kursleder for Kurs i mestring av depresjon (KiD).

RELATERTE BØKER