Samisk kunst- og kulturhistorie

Samisk kunst- og kulturhistorie - Frode Tveterås, Trude Arntsen, Regnor Jernsletten | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frode Tveterås, Trude Arntsen, Regnor Jernsletten
DIMENSJON
8,49 MB
FILNAVN
Samisk kunst- og kulturhistorie.pdf
ISBN
2397859565057

BESKRIVELSE

Boka tar for seg emner som gir et innblikk i den kulturarven samer av i dag forvalter, fra samisk mytologi til dagens kunstneriske uttrykk i joik og bilder. Den forteller om gamle bosettingsområder, byggeskikker og likheter og forskjeller i levemåte i de ulike områdene. Boka beskriver også duodji og beskriver samiske organisasjoner og deres arbeid for å fremme samisk kulturidentitet.

Samenes historie foregikk mest i Europa.Arkeologene mener at samene kom til Norge, Sverige, Finland og Russland for ca. 2000-2500 år siden.Det vill si at samene har bodd i de samiske områdene i minst 2000 år.I denne artikkelen skal jeg ta for meg samisk historie og kultur. Den samiske nasjonalsangen, Sámi soga lávlla, er et dikt skrevet av Isak Saba i 1906.Teksten ble vedtatt som samisk nasjonalsang i 1986, melodien i 1992.

Savio utmerket seg som en dyktig grafiker, han utnyttet platens mange muligheter, ... Iver Jåks var tegner, maler, skulptør og kunsthåndverker og samtidig en foregangsmann og et forbilde innen samisk kunst. Han var i utpreget grad på søking etter nye lærdommer og ny vekst som åndsmenneske, og i løpet av femti års virke utviklet han med basis i samisk kultur og religion sin kunst til universell modernisme. Kontakt oss [email protected] +47 55 58 00 00 Universitetet i Bergen Universitetsmuseet i Bergen Postboks 7800 5020 BERGEN Prosjektet avslørte en genuin interesse for samisk kunst hos publikum i Nord-Norges største by, på en institusjon som tidligere var kjent for å være spesielt restriktiv mot samisk kunst.

RELATERTE BØKER