Spilleavhengighet

Spilleavhengighet - Thorbjørn Skaug | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thorbjørn Skaug
DIMENSJON
8,68 MB
FILNAVN
Spilleavhengighet.pdf
ISBN
8324107373105

BESKRIVELSE

"Et møte med en spilleavhengig person er gjerne et møte man ikke glemmer så lett. Det kan virke utrolig at noen daglig kan stille seg opp ved en spilleautomat og steg for steg fortsette på veien mot økonomisk ruin" (Bokens kap 5). Dette er en spennende bok om tvetydigheten i spillets natur. Psykolog Thorbjørn Skaug viser spenningen og fascinasjonen versus tragediene som følger i kjølvannet av spilleavhengighet. Boken viser at pengespill har en lang og interessant historie, både som normalfenomen og som problem. Videre beskrives grunner til at så mange spiller, og hva det er som skjer når spillingen tar overhånd. Boken belyser hvordan problemene kan forebygges og avhjelpes. Avslutningsvis drøfter forfatteren flere dilemmaer knyttet til samfunnets pengespillpolitikk. Thorbjørn Skaug er psykologspesialist ved Sosialmedisinsk poliklinikk, Fredrikstad. Han har arbeidet med avhengighetsproblemer siden 1980 og med spilleavhengighet siden 2000. Skaug er styremedlem i Norsk forening for pengespillproblematikk.

34 000 personer i Norge anslås å ha problemer med gambling og pengespill. Risikoen for å være problemspiller er størst hos: menn; personer med lav utdannelse; personer som mottar en form for offentlig stønad; personer med fødested utenfor Norge Abstract Denne oppgaven diskuterer kunnskap om spilleavhengighet fra både forskning og eksperters kliniske erfaring.

Hjelpelinje for spilleavhengige (gratis 800 800 40) Mer fra Familie. Familie Barns aktivitetsnivå synker drastisk fra 9 til 15-års alderen.

RELATERTE BØKER