Mytiske og andre sagn

Mytiske og andre sagn - M.B. Landstad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
M.B. Landstad
DIMENSJON
12,21 MB
FILNAVN
Mytiske og andre sagn.pdf
ISBN
8637888745107

BESKRIVELSE

Boken bygger på forfatterens tre bøker med sagn; Mytiske sagn fra Telemark, Fra Telemark, skik og sagn og Ættesagaer og sagn fra Telemark. Det var i Telemark innsamlerne hentet majoriteten av muntlig folkeminne i Norge, men sagnene bærer ikke spesifikke preg av det. Boken er basert på Landstads etterlatte opptegnelser, og er gitt en moderne språkdrakt av Truls E. Norby.

Det finnes fortellinger om folk du kjenner, om naturen, om underjordiske og skrømt. Sagn er korte, oftest en-episodiske fortellinger som er muntlig overlevert. Sagnene kan deles i mange ulike typer på grunnlag av handlingen.

Landstad, Truls E. Norby Fra 344,- Kjøp Selg Bare dikt og underholdning? Hva er myter? Noen mener at vi i dag like mye som i eldre tider trenger mytene.De tror at det er viktig for oss å beskjeftige oss med denne delen av oss selv.

RELATERTE BØKER