Afrikansk religion og kristendom

Afrikansk religion og kristendom - Halldis Breidlid | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Halldis Breidlid
DIMENSJON
6,52 MB
FILNAVN
Afrikansk religion og kristendom.pdf
ISBN
8544278790759

BESKRIVELSE

Boka handler om påvisning av parallellitet mellom afrikansk tradisjonell religion og det bibelske budskapet, og om hvilken viktig grunnstamme afrikansk religion utgjør i framveksten av afrikansk kristen teologi. Forfatteren tar også for seg den kenyanske teologen John S. Mbiti og hans arbeid.

Det gjelder rent alment som i det faglige arbeid. Den ekte interessen omfatter de tradisjonelle religioner, islam og kristen­ SKRIFTRELIGIONER (KRISTENDOM OG ISLAM) har en lang historie bag sig i Afrika, og har utviklet seg der slik at man kan tale om en spesifikk afrikansk islam og afrikansk kristendom.

31 afrikanske land har en kristen majoritet, 21 har muslimsk majoritet, mens seks nasjoner har et flertall med tradisjonelle afrikanske religioner, i følge studien. Afrikansk dominans. Kristendommen ble dermed misjonerende og universal, åpen for alle, i motsetning til jødedommen, som er en etnisk ikke-misjonerende religion.Det vil si at det ligger i kristendommens natur å spre læren til alle mennesker på jorden.

RELATERTE BØKER