Religioner i klasserommet

Religioner i klasserommet - Arnt Stabell-Kulø | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arnt Stabell-Kulø
DIMENSJON
8,3 MB
FILNAVN
Religioner i klasserommet.pdf
ISBN
2875742008880

BESKRIVELSE

Vi er blitt et flerkulturelt samfunn, andre religioner er ikke lenger fjerne og merkelige, de troende er kommet hit, og barna deres sitter i klasserommet. Dette er den ene siden av lærerens utfordring. Samtidig betegner kristne ledere våre norske elever som religiøse analfabeter, for ikke alle elever har personlig kjennskap til et religiøst dagligliv. Uttrykket som dere alle vet er derfor blitt delvis ubrukelig i religionstimene, og det krever ekstra omtanke under planleggingen. Dagens lærer trenger selvfølgelig mer kunnskap om religionene, men også en gjennomtenkt strategi når hun skal undervise om dem. I praksis betyr det at hun må stille nye spørsmål: Hva er egentlig en religion? Hvorfor finnes det religioner i alle kulturer? Hva handler den enkelte religion om eller handler alle religioner om det samme? Hva skjer i et samfunn som det norske når færre og færre mennesker praktiserer sin religion? Hvordan kan vi vise respekt for religionene og samtidig understreke at demokrati og menneskerettigheter faktisk gjelder for alle også for kvinner, annerledestroende og til og med dem som ikke tror? Læreren må også tenke igjennom sitt eget forhold til religionene og sin egen profesjonalitet. Skal hun forsøke å se religionene utenfra eller innenfra? Skal hun isolere sin egen tro og sine egne meninger fra sin rolle som lærer? Boka reiser nye og kanskje uvante spørsmål og bygger på blandingen av solid fagkunnskap og lang praktisk erfaring fra klasserommet. Arnt Stabell-Kulø er førsteamanuensis (cand.philol. og cand.pharm.) og har gitt ut en rekke fagbøker. Han er utdannet religionshistoriker og har bred erfaring fra undervisning både i klasserommet og ved lærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Universitetet i Oslo.

Kristendom, jødedom, sikhisme, islam og etikk studeres med utgangspunkt i tema som politikk, etikk, ... Her kan du bla deg gjennom undervisningsopplegg, leker, pedagogiske triks og mye mer! Du kan søke etter ønsket informasjon, eller sortere etter fag, navn, forfatter, klassetrinn, stikkord eller forfatter ved å klikke på tittelen. Religionskunnskap - Hva er religion (fordypning 2t) Religionskunnskap - Feltarbeid, religion i nærmiljøet. Religionskunnskap - Frigjøring, hva vil det si å bli fri.

Hatprat i klasserommet (PDF) I et demokratisk samfunn er det svært viktig at vi har et felles I KLASSEROMMET Forslag til undervisningsopplegg om religionskritikk i Religion og etikk Undervisningsopplegget er tenkt brukt i begynnelsen av skoleåret for å knytte faget nær til debatten som går i samfunnet om religion og livssyn. Vi er opptatt av å møte elevene der de er med sine erfaringer og synspunkter.

RELATERTE BØKER