USAs ledervilje svikter

USAs ledervilje svikter - Svein Melby | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Melby
DIMENSJON
8,42 MB
FILNAVN
USAs ledervilje svikter.pdf
ISBN
5405413708244

BESKRIVELSE

USA har fortsatt evnen til å dominere internasjonal politikk, men ikke viljen. Dette er én av konklusjonene i USAs ledervilje svikter. Hvorfor er det slik? Svein Melby viser hvordan de politiske endringene er knyttet til endringer i kulturen og befolkningssammensetningen: Overgangen fra et overveiende angloprotestantisk til et multikulturelt USA gir oss et USA med et nytt syn på seg selv og sin rolle i verden. President Obamas reduserte vilje til å engasjere landet militært var et uttrykk for at han representerte det nye USA. Dette er et USA vi kommer til å se mer av i fremtiden. USAs ledervilje svikter er en bredt anlagt analyse av amerikansk utenriks- og sikkerhetspolitikk. Siktemålet er å bidra til økt kunnskap og oppmerksomhet om de overordnede sidene ved USAs politikk og internasjonale rolle. Melby trekker historiske linjer tilbake til dannelsen av den amerikanske staten. Han forklarer bakgrunnen for den amerikanske eksepsjonalismen, selvbildet der USA anses som en unik stat med helt spesielle egenskaper og forpliktelser til å fremme utbredelsen av det verdigrunnlaget USA er fundert på. Dette selvbildet er nå i endring. Bokens målgruppe er alle som er opptatt av amerikansk politikk - studenter, undervisere, politiske beslutningstakere, mediearbeidere og den interesserte allmenheten. Svein Melby er seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier (IFS) og har i en årrekke undervist i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han ledet fra oppstarten i 2005 og frem til 2010 Senter for transatlantiske studier ved IFS. Melby er en mye brukt mediekommentator om amerikansk utenriks- og sikkerhetspolitikk, og har skrevet et stort antall fagartikler og kronikker om feltet. Han har også utgitt bøkene Amerikansk utenrikspolitikk og Bush-revolusjonen i amerikansk utenrikspolitikk.

Dette er én av konklusjonene i USAs ledervilje svikter. Hvorfor er det slik? Svein Melby viser hvordan de politiske endringene er knyttet til endringer i kulturen og befolkningssammensetningen: Overgangen fra et overveiende angloprotestantisk til et multikulturelt USA ... Kjøp USAs ledervilje svikter fra Norske serier USA har fortsatt evnen til å dominere internasjonal politikk, men ikke viljen.

19. sjonalisere vurderingen av de sentrale utfordringene som USA er stilt overfor.

RELATERTE BØKER