Falsk tilståelse og andre essays

Falsk tilståelse og andre essays - Espen Stueland | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Espen Stueland
DIMENSJON
6,57 MB
FILNAVN
Falsk tilståelse og andre essays.pdf
ISBN
8355568200393

BESKRIVELSE

Espen Stuelands virke som skribent, kritiker og leser er blant landets mest mangslungne og toneangivende. "Falsk tilståelse og andre essays"er en rik samling med tekster skrevet over en periode på 19 år. Tekstene er bearbeidet til denne utgivelsen, og tittelessayet "Falsk tilståelse og plantede erindringer i Birgitte Tengs-saken" er radikalt nyskrevet ettersom nye opplysninger er kommet til. Essayene tar utgangspunkt i virkeligheten og litteraturen, og handler om så vidt forskjellige temaer som litterarisering av tilståelser og avhørsprotokoller, volden i språket, gravdiktets funksjon, samtaler med de døde, litteraturens gleder og sanselighet. Boka består av forsøk på å forstå lesningens strategier, livet i litteraturen og historiske forandringer i poesiens begrep.Stueland skriver om en rekke kunstnere, deriblant Tomas Tranströmer, Inger Christensen, Stein Mehren, AiméCésaire, Arne Ruste, Göran Sonnevi, Rosemarie Waldrop, Michel Foucault, Jon Fosse og Sally Mann.I forordet til "Falsk tilståelse og andre essays"insisterer Stueland på at essayisten må godta å bli kikket i kortene, at essayet må kunne leses opp mot virkeligheten.

Pris kr 332 (spar kr 47). Se flere bøker fra Espen Stueland. Essay og sak; Essay og sak.

Espen Stueland: «Falsk tilståelse og andre essays ... Falsk tilståelse og andre essays (Essays, Oktober, 2012) 13 dikt om familien (Gjendiktning, Flamme, 2009) Gjennom kjøttet : disseksjonen og kroppens kulturhistorie (Oktober, 2009) Brått revet bort (Roman, Oktober, 2006) Frivillig falsk tilståelse: Denne typen falsk tilståelse forekommer bl.a. for mistenkte som har et sterkt behov for oppmerksomhet, og som foretrekker fordømmelsen som følger med tilståelsen av en slik handling, fremfor å bli møtt med likegyldighet.; Det finnes eksempler på kombinasjoner av de tre modellene.

RELATERTE BØKER