Vestens viten - islams tro

Vestens viten - islams tro - Finn Jor | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Finn Jor
DIMENSJON
3,93 MB
FILNAVN
Vestens viten - islams tro.pdf
ISBN
9540524727881

BESKRIVELSE

Det kommer stadig nye mennesker fra andre nasjoner og kulturer til vesten, og kulturforskjellene kan være store. I Norge er det mye fokus på islam. Forfatteren mener det er viktig å få et bilde av hva islam i virkeligheten er og hva vi selv står for, for å kunne leve side om side med mennesker som er annerledes enn oss. Han ønsker med denne boken å trekke opp et perspektiv, og spør hvem vi var, er; og hva menneskene som kommer hit til Norge står for. Med litteraturliste.

Daglig hører vi om selvmordsbombere som av sine imamer og ayatollaer er forledet til å tro at de vil få 72 jomfruer i Himmelen for bragden slik de muslimske skrifter lærer dem - likevel kaller Vestens ledere denne onde ismen for fredens religion. Kan islam reformeres? Bare spørsmålet i seg selv kan få de fleste politikere og kommentatorer til å fare sammen. Islams manglende evne til fornyelse er blitt en av vår tids største tabuer, og derfor er påstanden om alle religioners iboende elastisitet blitt en sannhet: Religioner er ikke noe i seg selv, religioner er noe mennesket gjør, og det vi gjør, er annerledes i dag enn for 1000 ... Vesten, vesterlandene eller den vestlige verden, også Oksidenten (av latin occidens: «solnedgang», «vest») eller Aftenlandet (av tysk Abendland), betegner alt etter sammenhengen forskjellige land særlig i Europa og Amerika tatt under ett, ofte med grunnlag i noe som verdimessig, kulturelt eller åndshistorisk, forfatningsmessig eller økonomisk, stormakt- eller geopolitisk menes å angå ... Jeg tror imidlertid det er store svakheter knyttet til en slik posisjon, for den innebærer at man fornekter at det finnes noe som er essensielt i islam; en kjerne som vil være til stede i de mange ulike islamske kulturene som finnes rundt omkring i Asia, Midøsten, Afrika og andre steder. I stedet for å la muslimer i Libya få utkjempe sin egen borgerkrig slik muslimer gang på gang har nedkjempet sine ledere og regjeringer som har stått i veien for innføring av fulle fascistiske islamske sharia lover, så lar våre evneveike naive ledere seg igjen tro at islam og muslimer er på jakt etter et demokrati hvor menneskrettigheter gjelder for alle. Vestens filosofi har sitt utspring i antikkens Hellas, hos de joniske naturfilosofene på 500-tallet før vår tidsregning.Felles for disse er interessen for verdens «urstoff» og de fundamentale prinsipper eller krefter i kosmos..

Det er en monoteistisk religion, som opstod i 600-tallets Arabien. Kjærlighetens gjerninger (Heftet) av forfatter Finn Jor. Romaner.

RELATERTE BØKER