De modige; italienernes opprør mot mafiaen

De modige; italienernes opprør mot mafiaen - Per Kristian Aale | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Kristian Aale
DIMENSJON
5,89 MB
FILNAVN
De modige; italienernes opprør mot mafiaen.pdf
ISBN
8871476263441

BESKRIVELSE

Cosa Nostra, Camorraen, 'Ndrangheta - mafiaen er blitt mektigere, rikere og mer hensynsløs enn noen gang tidligere. Gjennom stråmenn eier de tusenvis av bedrifter. Den har politikere, politifolk og dommere i sitt nettverk. Den italienske mafiaen har nærmest fått monopol på omsetningen av kokain i Europa, søppel er blitt «big business», og bål med giftig avfall lyser opp nattemørket i Sør-Italia. Hva skjer når vanlige italienere, med fare for sitt liv, tar opp kampen mot mafiaen? Forfatter Per Kristian Aale forteller historiene til disse modige italienerne: Forretningsmannen som slutter å betale beskyttelsespenger, borgermesteren som ikke lenger tillater korrupsjon, rullestolbrukerne som trosser mafiaen når ingen andre tør. De siste årene har det vokst fram en folkebevegelse som kjemper for et samfunn uten drap, vold og økonomisk kriminalitet. I seks år har Aale reist på kryss og tvers i mafiaens Italia. Han tar leseren med til Sicilia der den første antimafiabevegelsen oppstod som en reaksjon mot Cosa Nostra, til de fattige bydelene i Napoli der Camorraen bygget seg opp med smuglersigaretter og narkotika, og til mørkets hjerte - den lille byen San Luca i Calabria. Herfra styrer 'Ndrangheta et imperium som nå strekker seg til alle verdens hjørner. Per Kristian Aale (f. 1973) har studert russisk og statsvitenskap i tillegg til journalistikk. De siste 14 årene har han jobbet i Aftenposten som gravejournalist og korrespondent i Moskva og Brussel. De modige er hans første bok.

Gjennom stråmenn eier de tusenvis av.. De modige er den fascinerende og voldelige historien om de tre store mafiaorganisasjonene i Italia, fra deres "glansdager" på 1960-tallet og frem til i dag. Samtidig blir vi kjent med prester, politikere, butikkeiere og ungdom som risikerer livet for å kjempe mot den mektige mafiaen. Denne reportasjen er en forkortet og lettere omarbeidet versjon av et kapittel i boken De modige - italienernes opprør mot mafiaen, som kommer ut i disse dager.Forfatteren av boken, Per Kristian Aale, er journalist i Aftenposten og har tidligere skrevet flere store reportasjer om mafiaen for avisen. Kjøp De modige fra Tanum Corleone-klanen skapte den mest brutale og mektigste mafiaen som verden noen gang har sett.

Noen modige italienere har begynt å ta kampen opp med de organiserte kriminelle. Italienernes opprør mot mafiaen, Per Kristian Aale, mener Cosa Nostra hverken er død eller utryddet. Attentatet på Dainotti ble gjennomført dagen før 25-årsdagen for drapet på Falcone.

RELATERTE BØKER