Voldelige hav

Voldelige hav - Magne Frostad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Magne Frostad
DIMENSJON
8,85 MB
FILNAVN
Voldelige hav.pdf
ISBN
6246888175383

BESKRIVELSE

Ordet «pirat» gir populærkulturelle, historiskrettslige og nyhetsmessige assosiasjoner. Vi kjenner det fra gisseltaking av mannskap og skip utenfor blant annet Somalia, til fektende helteskurker i påkostede filmer og tv-serier hvor handlingen ofte er lagt til gullalderen for det klassiske pirateriet (ca. 1700-1730).Piraten har fått en fremtredende stilling i klassisk folkerett. Han ble ansett som hostis humani generis (menneskehetens fiende) og statene fikk særlige fullmakter til å bekjempe dette problemet. Etter en lang periode hvor pirateriet var ansett som nærmest fraværende, har folkerettens regulering av dette fått økt aktualitet de siste tiårene.Voldelige hav. Pirateri og jus inneholder en oversikt over pirateriets og - dens halvbror - kaperfartens historie. Bokens hovedtema er likevel den nåværende folkerettslige reguleringen av pirateriet; herunder ser forfatteren nærmere på det havområdet som inntil nylig var mest utsatt for pirateri: farvannene utenfor Somalia.Voldelige hav bør leses av enhver med interesse for shipping og sjøfartshistorie, og vil være et viktig havrettslig verk for fagfolk innenfor internasjonal rett, historie og maritime fag.

Samtidig viser en retrospektiv studie av 18-åringer som har vært til behandling i BUP, at hele 60 % av denne gruppen hadde voldserfaringer fra hjemmet, men bare i 0,4 % av sakene var dette registrert i BUPs journaler . Slik er den voldelige mannen I mange forskningsmiljøer, særlig amerikanske, hersker nærmest full enighet: voldelige spill fører til økt aggressivitet.

Artikkelen fokuserer spesielt på høyreekstremisme og islamistisk ekstremisme. Den 16 år gamle gutten som er siktet for knivdrapet på en 16 år gammel jente på Vinstra hadde en Youtube-kanal med flere voldelige videoer. Nå er videoene fjernet. Over 50 år med borgerkrig har gjort Colombia til et av verdens mest voldsherjede land.

RELATERTE BØKER