Barndom under lupen

Barndom under lupen - Vebjørg Tingstad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Vebjørg Tingstad
DIMENSJON
12,36 MB
FILNAVN
Barndom under lupen.pdf
ISBN
4877265842448

BESKRIVELSE

Barndom under lupen. Å vokse opp i en foranderlig mediekultur er en innføringsbok for studenter, lærere og andre som er opptatt av barn, barndom og medier. Boka er skrevet spesielt med tanke på fagene mediesosiologi, mediepedagogikk og mediepsykologi i tillegg til lærer- og førskolelærerutdanningene. Hovedvekten er lagt på nordiske medieprodukter, debatter og forskning, men det vises også til internasjonal litteratur. Å være barn innebærer i dag å ha tilgang til en rekke medier, slik som tv, pc, dvd, cd, radio, aviser, bøker og mobiltelefon. Internettet muliggjør aktiviteter som gjerne foregår parallelt, slik som informasjonssøk, underholdning og kommunikasjon. Barns fritid er dessuten i økende grad preget av gjøremål som koster penger, og barn er blitt interessante som kjøpekraftige forbrukere. Økende velstandsutvikling, fokus på barns rettigheter og en stadig mer intensiv markedsføring av kommersielle produkter rettet mot barn, ikke minst gjennom mediene, utgjør fundamentale endringer i de materielle, sosiale og kulturelle forholdene som preger barns dagligliv. Forfatteren retter søkelys mot konkrete medieprodukter som er laget for barn. Hun diskuterer for eksempel hvordan TV-program og bøker reflekterer endringer i synet på barn, barndom og barnekultur og hvordan barn er blitt posisjonert i offentlige debatter og forskning omkring medier og forbruk. Et viktig poeng i boka er hvordan så vel debatter som litteratur omkring barn og medier uttrykker både bekymring og ambivalens, men også en naiv tro på at barn innehar en naturlig mediekompetanse.

Å vokse opp i en foranderlig mediekultur er en innføringsbok for studenter, lærere og andre som er opptatt av barn, barndom og medier. Boka er skrevet spesielt med tanke på fagene mediesosiologi, mediepedagogikk og mediepsykologi i tillegg til lærer- og førskolelærerutdanningene.

Ikke riktig utgave? Prøv å søke etter flere utgaver. SELGER BØKER: 1) "Barndom under lupen" 2) "Metode og oppgaveskriving" 3) "Sammfunnsfaglige perspektiver på barnehagen" 4) "Bære eller briste" 5) "Menn og omsorg" 6) "Barne- og familiekunnskap" 7) "Hva er etikk" 8) "Flerkulturell forståelse" 9) "Nærmiljøet som klasserom" 10) "Det åpne sinn" 11) "Snikk, snakk snute" 12) "Fremmed i det norske hus" 13) "Med åpne sanser" Barndom under lupen kan utgjøre et grunnlag for å stille mer nyanserte og kritiske spørsmål. Forfatteren har blant annet sett på tradisjoner i medieforskningen, kommersialisering og forbruk, medieglobalisering og digital dømmekraft. Hennes bok Barndom under lupen.

RELATERTE BØKER