Nazistene

Nazistene - Laurence Rees | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Laurence Rees
DIMENSJON
4,13 MB
FILNAVN
Nazistene.pdf
ISBN
8207412363515

BESKRIVELSE

Boka gjør et forsøk på å trenge inn i nazismens natur, og finne ut hvorfor nazistene og deres allierte handlet som de gjorde. Forfatteren mener at deres støtte til det tredje rike henger sammen med følelser og tro fremfor rasjonelle tanker, og peker på kvasireligiøse aspekter ved nazismen. Han viser også til den historiske konteksten, og Hitlers usedvanlige personlighet. Han visste å tone ned prosaisk politikk, og spilte bevisst på tyskernes følelser av ydmykelse og nederlag i kjølvannet av oppgjøret etter 1. verdenskrig. Han appellerte til deres lengsel etter oppreisning, nasjonal stolthet og ønske om å skyve skylden for katastrofene som hadde rammet dem over på andre. Boka er bygger på intervjuer med gjenlevende deltagere og øyenvitner fra krigen, og den er basert på tv-seriene Nazis, a warning from history og War of the century.

Andre ganger sa faren at han ville handlet annerledes om han visste da alt vi vet i dag. Nazistene innfører en lov som fjerner jøder og politisk mistenkelige personer fra offentlig tjeneste. Loven rammer også jødiske advokater og leger.

Mennene som skrev dette, var også fast bestemt på at de eneste som kunne overvinne jødene var den ariske rasen. Nazistene hevdet at jødene over hele verden arbeidet i det skjulte for å erobre verdensherredømme. Alle negative hendelser - som økonomiske kriser, kriger og revolusjoner - ble hevdet å være forårsaket av jøder. Nazistene begynte for alvor å bruke propaganda da Hitler til stadighet holdt massemøter og gav taler som rettet skarpe beskyldninger mot jøder, kapitalisme, kommunisme og andre partier. Når det er pengene som teller, snur store virksomheter det andre kinnet til krigsforbrytelser.

RELATERTE BØKER