Blåstrømper

Blåstrømper - Karen Thue, Victoria Wæthing | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Karen Thue, Victoria Wæthing
DIMENSJON
8,55 MB
FILNAVN
Blåstrømper.pdf
ISBN
5220238841030

BESKRIVELSE

Skal venstresiden i norsk politikk ha monopol på feminismen? Finnes det en annen form for feminisme som kan ivareta kvinners rettigheter på en bedre måte enn statsfeminismen? Ja, mener Karen Thue og Victoria Wæthing. Kvinnekamp og likestilling har ikke gått ut på dato, men nye spørsmål krever oppmerksomhet. Sammen har de skrevet Blåstrømper. Manifest for en liberal feminisme. De setter den individuelle kvinnen i sentrum, og vil sparke staten ut av huset. Det er en bok om kvinners selvstendighet og selvbestemmelsesrett. Om den stadige omkampen for abortloven, om solidaritet på tvers av landegrenser og om sexarbeideres rettigheter. Og om hvorfor kvotering er diskriminering.Les utdrag fra boka

Tendensen spredte seg til andre kvinner som ville vise sin selvstendighet, og mange røykte sigaretter. - Ikke la venstresiden definere hva som er feminisme «Stopp regjeringas angrep på kvinners rettigheter», står det på hovedparolen i årets 8.mars-tog. Blåstrømper, Suffragetter og Rødstrømper. I England i 1700-tallet deltog flere intellektuelle kvinder aktivt i de litterære saloner, som blev afholdt rundt omkring.

oktober. Hør bare: Det er vanskelig å føre en diskusjon i Norge uten at en skal komme fram til et forbud, et påbud eller en økonomisk rettighet.

RELATERTE BØKER