Jernburet

Jernburet - Asle Toje | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Asle Toje
DIMENSJON
12,81 MB
FILNAVN
Jernburet.pdf
ISBN
7444916270828

BESKRIVELSE

Hvorfor utkontraktere folkestyret til Brussel? Fordi det lønner seg. Hvorfor akseptere frihandel som fører til tap av jobber? Fordi det lønner seg. Hvorfor godta kontinuerlig masseinnvandring? Fordi det lønner seg. Men hva hvis det ikke lønner seg? Da vil slutningene som er stablet oppå dette fundamentet vakle. Etter et tiår med stagnasjon er elitenes liberale internasjonalisme på kant med folkeviljen. Folk spør seg om det virkelig er sant at felles grenser må bety åpne grenser? Skal menneskene tjene økonomien, eller omvendt - er stadig større ulikhet prisen vi må betale for globalisering? Er prisen vi betaler i form av tap av mening og identitet verdt det? Dette er blant spørsmålene som Asle Toje tar for seg i boka Jernburet ; liberalismens krise. Uttrykket «rasjonalitetens jernbur» er et bilde på individet som står som fremmede overfor et system som de selv har skapt. Gjennom reiser fra Kaliningrad ved Østersjøen til Burgas ved Svartehavet, avdekker Toje i denne boka hvordan det liberale demokratiet utfordres av konkurrerende ideologier, historieforståelser og nasjonalismer. I oppfølgeren til bestselgeren Rødt, hvitt & blått forklarer Asle Toje hvorfor Europa er en politisk kruttønne.

I de tilfellene hvor jernburet ble brukt til å torturere og å henrette kriminelle døde de av sult og tørst. Mange ganger hadde den kriminelle blitt henrettet på forhånd før de ble utstilt i burene og vanligvis skjedde det ved henging. Michel Houellebecq / Jernburet - Marokko er et "kult land" Dette er et litterært øyeblikk i en nedskrevet muntlig samtale, og ledsages av flere andre overraskende utsagn fra Houellebecq, ... Asle Toje løfter blikket fra en nærsynt norsk EU-debatt med sin bok «Jernburet - liberalismens krise», men kunne med fordel reist enda lenger.

februar 1974) er en norsk statsviter og kommentator. Toje er tidligere forskningsdirektør ved Det Norske Nobelinstitutt.Fra 2018 er han medlem av Den norske Nobelkomite.Han har blant annet vært fast spaltist i Klassekampen, Bergens Tidende, Dagens Næringsliv og =Oslo Jernbur ble både brukt til å henrette og å utstille allerede henrettede kriminelle for å skremme tilskuerene fra å gjøre det samme.

RELATERTE BØKER