Vitenskapsstrategi og vitenskapfilosofi

Vitenskapsstrategi og vitenskapfilosofi - Jon-Arild Johannessen, Johan Olaisen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jon-Arild Johannessen, Johan Olaisen
DIMENSJON
4,17 MB
FILNAVN
Vitenskapsstrategi og vitenskapfilosofi.pdf
ISBN
9727838429434

BESKRIVELSE

Hvorfor vet vi det vi vet? Denne boken behandler dette mest vesentlige temaet for forskere, studenter og alle andre. Den beskriver også hva et vitenskapelig perspektiv er, og hvilken systematikk og metodikk som gjør dette perspektivet vitenskapelig. Boken drøfter sentrale spørsmål som: - Hva er et problem? - Hvordan stiller vi problemstillinger? - Hvordan kan vi løse problemstillingene? - Hva er en teori? - Hva skiller teorier, modeller og typologier? - Hva er vitenskapsfilosofi? - Hvorfor bør vi være opptatt av hvorfor vi vet det vi vet? - Hva er sammenhengen mellom problemer, kunnskaper og instrumenter? Boken egner seg godt til metodekurs innenfor høyere utdanning, men også for de vitebegjærlige og de intellektuelt nysgjerrige. Boken vil pirre nysgjerrigheten til studenter i alle aldre og bekymre de som tror de vet alt fra før. Jon-Arild Johannessen har doktorgrad i systemteori fra Universitetet i Stockholm, og har vært professor i Bodø, ved Handelshøyskolen BI og Oslo Markedshøyskole. Han arbeider med kompetanseledelse, tjenesteinnovasjoner og med videreutdanning for Handelshøyskolen BI. Johan Olaisen har Ph.D. fra University of California, Berkeley, og har vært instituttleder på Handelshøyskolen BI, både for markedsføring, teknologiledelse, kompetanseledelse og andre former for ledelse.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Denne kortfattede innføringsboken i vitenskapsfilosofi og vitenskapsteori for helsefag tar utgangspunkt i viktige problemer i helsetjenesten: fortsatt dominerende anvendelse av «apparatfeilmodellen», pasienter sees i stor grad isolert fra de situasjoner de lever i, et dualistisk syn på forholdet mellom kropp og psyke m.m. Vitenskapsstrategi og vitenskapfilosofi (Heftet) av forfatter Jon-Arild Johannessen. Pris kr 340 (spar kr 49).

Styring av helseforetak. Det blir stadig oftere stilt krav til helsepersonell om å dokumentere praksis, og en legger mer og mer vekt på forskningsbasert kunnskap i helsesektoren. Bokens overordnede tema er vitenskapsteori og vitenskapsfilosofi såkalte metavitenskaper som beskjeftiger seg med analyser av forutsetningene for vitenskapelig virksomhet.

RELATERTE BØKER