Arbeidsfolk

Arbeidsfolk - Reidar Lund | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Reidar Lund
DIMENSJON
6,39 MB
FILNAVN
Arbeidsfolk.pdf
ISBN
2031044562056

BESKRIVELSE

De fleste tekstene i denne boka er skrevet på grunnlag av intervjuer jeg har gjort gjennom mange år. Samtalene har vært lagret på CD hos Eiker Arkiv, og i utgangspunktet var det ikke hensikten at de skulle skrives ut og presenteres som tekst. Men for et par år siden fikk jeg lyst til å gjøre dette materialet lettere tilgjengelig for flere. Gjennom hele boka er det enkeltpersoner som står i sentrum. Enten det er ei spinnerijente eller en odelsgutt, en fløter eller en formann på veveriet, en sykepleier eller en møbelhandler, en bakermester eller ei husmor. Eller en selvstendig håndverker som Torolf Henriksen, bygdesmed og hjulmaker, Til sammen er alle bidragene blitt et lappeteppe, ikke heldekkende på noen måte, men fargene i det vil forhåpentligvis gi kunnskap og glede til den som leser. Boka inneholder også femti bilder, portretter og fotografier fra arbeidsliv og fritid. Jeg har hatt moro av å skrive ut materialet i ulike sjangre: I den første delen er tekstene forma som vanlige intervjuer, mens de i den andre delen er skrevet ut som fiktive situasjoner og sam.taler. På den måten kan jeg stikke innom Hovel Helseth på Ulverud gård en høstdag i 1857 og besøke familien Tollefsen på Fallaksø i 1908. Noen friheter må man kunne ta seg, som skrivende person ... Mens jeg skrev, fikk jeg tanker som ga meg impulsen til å forme noen poetiske linjer. Derfor dukker det opp små dikt etter noen av tekstene. Jeg har også tillatt meg å bruke stoffet fra noen av intervjuene til å lage en slags novelle eller fortelling. Og i den tredje delen har jeg tatt med Solbergspellet og Krokstadspellet. Disse ble produsert for scenen og sett av mange, og jeg håper noen synes at de også er verdt å lese. Reidar Lund Vil du ha litt mer kunnskap om livet i Nedre Eiker da kommunen var landskjent for tømmer og cellulose, papir og bomullstøyer, granitt og teglstein, da MIF var av de aller beste, og SSK, Askeladden, spilte seg til cupfinalen, ja, da burde den

Her: Brensholmen fiskemottak, Kvaløya. Dagens arbeidsfolk jobber også i helse, i pleie og omsorg, renovasjon, renhold, oppvekstkultur og andre tjenesteytende yrker. Arbeiderbevegelsen har alltid sett hele mennesket: Arbeidsfolk skal ikke bare ha gode arbeidsliv - de skal også ha gode liv. Det vil si at arbeidsfolk fra en annen kommune kan leie et hotellrom eller ei utleiehytte i Trysil, dersom de kan dokumenter at de har en jobb å gjøre.

Arbeiderbevegelsen har alltid sett hele mennesket: Arbeidsfolk skal ikke bare ha gode arbeidsliv - de skal også ha gode liv. Det vil si at arbeidsfolk fra en annen kommune kan leie et hotellrom eller ei utleiehytte i Trysil, dersom de kan dokumenter at de har en jobb å gjøre. - Det henger ikke på grep, mener Martin ... Arbeidsfolk i krisetid: KREVENDE: Å jobbe hjemmefra og samtidig drive hjemmeundervisning har vært krevende for familien, forteller Hanne Beth Takvam-Borge, som er ansatt i Forbrukerrådet.

RELATERTE BØKER