Stadnamnlova

Stadnamnlova - Brynjar Mørkved | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Brynjar Mørkved
DIMENSJON
4,75 MB
FILNAVN
Stadnamnlova.pdf
ISBN
4905439905223

BESKRIVELSE

Stadnamnlova skal sikre stedsnavns verdi som språklige kulturminner. Stedsnavn skal ha en skriftform som er praktisk, ikke skygger for meningsinnholdet og som bidrar til aktiv bruk av navnene. Denne kommentaren inneholder en grundig omtale av hver enkelt paragraf i loven og henvisninger til sivilombudsmannspraksis. Boken retter seg mot jurister og andre med interesse for stedsnavn, herunder departementet og forvaltningen.

Grunngivinga skal vise til den regelen vedtaket byggjer på, og skal innehalde dei faglege føresetnadene for og den vurderinga som ligg til grunn for vedtaket. Grunngiving skal givast samtidig med vedtaket for gardsnamn og bruksnamn, når bruksnamnet ikkje er fastsett av eigaren. Sjå heile stadnamnlova på Lovdata sine nettsider..

Sist endret 18.12.2019 15.19. Fant du det du lette etter? Ja Den nye stadnamnlova vil gje Statens kartverk vedtaksmynde for all statleg namngjeving som ikkje er regulert av andre lovverk.

RELATERTE BØKER