Kvalitet, kapasitet og relevans

Kvalitet, kapasitet og relevans - Nicoline Frølich, Elisabeth Hovdhaugen, Lars Inge Terum | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nicoline Frølich, Elisabeth Hovdhaugen, Lars Inge Terum
DIMENSJON
11,51 MB
FILNAVN
Kvalitet, kapasitet og relevans.pdf
ISBN
6890537666492

BESKRIVELSE

Hva er kvalitet i høyere utdanning? Kvalitet i høyere utdanning kan ses som et tilbud man ikke kan si nei til, samtidig som det også er noe vi ofte tar for gitt. Artiklene i boken Kvalitet, kapasitet og relevans diskuterer hvordan kvalitet skal defineres og hva som er gode mål på at utdanningssystemet har god kvalitet. Kvalitet, kapasitet og relevans er kritiske hensyn i UH-sektoren, både i politikken for høyere utdanning og i styring og ledelse av utdanningene. Selv om dette hver for seg er sentrale hensyn, kan de også framtre som konkurrerende målsettinger. Økt vekt på kvalitet kan komme i konflikt med kapasitet, samtidig som det kan være ulike oppfatninger om hva som er et uttrykk for kvalitet og relevans i utdanningssystemet.I boken diskuteres blant annet følgende spørsmål: Hvordan skal kvalitet defineres? Hva er gode mål på kvalitet? Hvilket utdanningstilbud skal vi ha i Norge, og hvordan skal det være lokalisert? Hvordan kan man sikre relevans mellom høyere utdanning og samfunnsmessige utfordringer og behov?Spørsmålene som tas opp i boken er ikke bare sentrale for studenter og de som underviser i høyere utdanning, men også for de som tar imot og sysselsetter de nyutdannede kandidatene og for tilgangen på og kvaliteten på tjenestene i samfunnet.

Det er et kart å navigere etter, slik at vi er bedre i stand til å bruke ressursene til å nå vårt mål om å bli et sterkere forskningsuniversitet med en internasjonal posisjon Oslo, april 2009 Kvalitet og relevans i høyere utdanning I den andre parallellsesjonen, ledet av NIFU-direktør Sveinung Skule, ble kvalitet og relevans innen høyere utdanning diskutert. Sentrale spørsmål var: Bør politikerne slutte å snakke om kvalitet i entall ... En fersk studie fra Europakommisjonen viser at samarbeidsprosjekter i Erasmus+ bidrar til relevans, kvalitet og nytenkning i europeisk høyere utdanning.- Disse funnene stemmer overens med vår erfaring, sier prosjektkoordinator for de... Kvalitet, innhold og relevans i de studieforberedende utdanningsprogrammene Sluttrapport .

Kvalitetsudvalgets arbejde blev afsluttet med anbefalinger til, hvordan kvalitet, relevans og sammenhæng kan styrkes på de videregående uddannelser i to delrapporter i henholdsvis marts og oktober 2014, samt en samlet afrapportering i januar 2015. Kvalitet, kapasitet og relevans: utviklingstrekk i norsk høyere utdanning Av Lars Inge Terum, Nicoline Frølich, Elisabeth Hovdhaugen Forlag Cappelen Damm akademisk ISBN 9788202450502 Utgitt 2014, Myk perm. Ikke riktig utgave? Prøv å søke etter flere utgaver. Forvaltningsrelevans og intern kapasitet.

RELATERTE BØKER