Bygdeutviklingas paradoks

Bygdeutviklingas paradoks Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
9,53 MB
FILNAVN
Bygdeutviklingas paradoks.pdf
ISBN
6424734255513

BESKRIVELSE

For mange norske bygder er framtida eit spørsmål om utvikling eller avvikling. Staten stør talrike bygdeutviklingsprosjekt for å stimulere næringsverksemd og «bulyst», med utgangspunkt i alt frå museum og landskapsvern til spaverksemd og gammal matkultur. Dette inneber jakt på lokal eigenart og strev for å bli synleg i ein marknad for «lokal sjarm». Denne boka viser fram mangfaldet i norske bygdesamfunn, frå skogsbygder i Nord-Sverige eller i Østerdalen, til kystbygder i Lofoten eller på Vestlandet og rettar eit kritisk lys mot nokre av premissa for bygdeutvikling. Boka diskuterer dei paradoksa bygdeutviklinga lett havnar i: Iscenesetjinga av det lokale med tanke på å bli sett utanfrå, tærer på den autentisiteten som blir etterspurt.

Førde, Anniken. Skal vi samarbeide og få flere turister til Andøy?.

B. Bringslid, red, Bygdeutviklingas paradoks. Toleransens paradoks betegner det sosialfilosofiske paradokset at et overmål av toleranse kan resultere i toleransens avskaffelse.

RELATERTE BØKER