Den lange linjen

Den lange linjen - Arild Stubhaug | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arild Stubhaug
DIMENSJON
10,45 MB
FILNAVN
Den lange linjen.pdf
ISBN
8501109537815

BESKRIVELSE

Boken er en populærvitenskapelig presentasjon av den 250 år lange historien til Norges første vitenskapsselskap og dermed også en framstilling av den lange linjen i norsk vitenskapshistorie. Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab (DKNVS) er landets eldste vitenskapelige institusjon. Det ble stiftet i Trondheim i 1760 av biskop Johan Ernst Gunnerus, rektor Gerhard Schøning og historiker Peter Frederik Suhm. Dette skjedde mer enn femti år før vi fikk det første universitetet i Norge. Selskabet fikk raskt europeisk ry gjennom sine publikasjoner, samtidig som bokgaver og donasjoner gjorde Selskabets bibliotek til landets største. Ved premieutdelinger og medaljer ble bondebefolkningens flid oppmuntret, og i tiårene etter 1814 var Selskabet nærmest et nasjonalt forskningsråd som støttet et bredt felt av vitenskapelige aktiviteter. I Selskabets 250 år lange historie er det en rekke personer som med ulikt engasjement har grepet inn og påvirket kursen. Denne boken forteller om disse personene og den målsettingen som hele tiden har ligget fast: Å fremme kunnskap til det beste for kommende generasjoner.

«Amerikalinjen» var nasjonens stolthet, og selskapets skip ble betraktet som handelsflåtens flaggskip. Dette er "den lange linjen i norsk arkitektur", linjen fra de gamle gårdsanleggene - via oppmålingsturene - frem til dagens norske trearkitektur. "Hus og hytte, men ingen borge." Norsk bygningsarv er ikke særlig velutbygd sammenlignet med nabolandene Sverige og Danmark eller større nasjoner på Kontinentet. Kjøp Den lange linjen fra Norske serier Boken er en populærvitenskapelig presentasjon av den 250 år lange historien til Norges første vitenskapsselskap og dermed også en framstilling av den lange linjen i norsk vitenskapshistorie.

Den som har kjørt over i felt for motgående kjørende, kan likevel kjøre tilbake til høyre vegside.Dobbel, gul varsellinje angir skille mellom kjørefelt hvor kjøreretningen kan varieres. Dermed blir De lange linjer, dessverre, et forsøk på å skrive en komprimert utgave av nyere norsk historie for å rettferdiggjøre hvordan arbeiderbevegelsen vant den lange striden mot det borgerlige statsapparat. Det blir en kompakt historie som gjør det vanskelig å finne plass til de dyperegående og interessante analyser. Langs linjen er firmaet til Sigrid Elsrud, et skrivende menneske med lang erfaring fra kommunikasjonsarbeid og journalistikk.

RELATERTE BØKER