Hvem skal bestemme - Stortinget eller folket?

Hvem skal bestemme - Stortinget eller folket? - Thomas Chr. Wyller | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thomas Chr. Wyller
DIMENSJON
11,81 MB
FILNAVN
Hvem skal bestemme - Stortinget eller folket?.pdf
ISBN
4123824572295

BESKRIVELSE

Et sted i fremtiden ligger en ny kamp om norsk medlemsskap i Den europeiske union. I øyeblikket har imidlertid konflikten ingen prominent plass på noen politisk dagsorden. Det betyr et gunstig klima for en drøftelse av hvilke beslutningsprosedyrer vi skal ta i bruk når tiden er inne. Problemet er om en folkeavstemning skal være avgjørende, eller om folket bare skal være medbestemmende ved Stortingets side. Thomas Chr. Wyller drøfter de mange kompliserte spørsmål som her reiser seg, rettslige, konstitusjonelle og politiske. Han trekker inn de seks folkeavstemningene som er blitt avholdt i Norge siden 1905, med særlig vekt på erfaringene fra EU-striden i henholdsvis 1972 og 1994. Han argumenterer for at saken må finne sin løsning ved bruk av både direkte og indirekte demokratiske metoder, men at den endelige beslutning tilligger Norges nasjonalforsamling. THOMAS CHR. WYLLER (f. 1922) er pensjonert professor i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Han har skrevet en rekke bøker innen sitt fagområde, samtidig som han i over et halvt hundre år har vært en aktiv deltaker i den offentlige debatten. Denne boken er en oppsummering og utdyping av en rekke arbeider han tidligere har utgitt om samme emne.

I dag står ikke kampen om hvorvidt vi skal ha stemmerett eller ei, men om hva stemmeretten er verdt. Stortinget er Norges nasjonalforsamling. I Grunnlovens § 49 står det at folket utøver den lovgivende makt ved Stortinget.

Innbundet. Gratis frakt Gratis frakt over 299 kr; Pris.

RELATERTE BØKER