Orkla og krigen

Orkla og krigen - Dag Tangen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Dag Tangen
DIMENSJON
12,88 MB
FILNAVN
Orkla og krigen.pdf
ISBN
8520640627009

BESKRIVELSE

Dette er en ny historie om Orkla, som legger vekt på et hittil underbelyst tema: Orklas samarbeid med tyskerne under andre verdenskrig og den milde behandlingen selskapet og sentrale aktører fikk i krigsoppgjøret. Fremstillingen er basert på nylig frigitt arkivmateriale.

Du og ... Sabotasjealternativet ble aktualisert av Peter Deinboll, en 24-årig kjemiingeniør fra NTH og veteran (løytnant) fra krigen i Norge der han hadde deltatt i kampene i Nord-Trøndelag.Peter var lommekjent med Orklas produksjon og svovelkistransport i og med at faren, ingeniør Peter Blessing Deinboll, var sjef for det elektriske anlegget ved Orkla gruver; Peter junior hadde med andre ord vokst ... Men i desember 2012 tok Orkla og Meny juleferie - uten ny avtale. Orkla nektet å betale de 18 millionene som Meny-kjeden forlangte.

Kilde: Orkla Industrimuseums utstillinger. Collapse text I etterkant av krigen ble disse kvinnene ofre for omfattende og grove hevnaksjoner og overgrep.

RELATERTE BØKER