Norsk utenrikspolitikks historie. Bd. 6

Norsk utenrikspolitikks historie. Bd. 6 - Rolf Tamnes | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Rolf Tamnes
DIMENSJON
5,21 MB
FILNAVN
Norsk utenrikspolitikks historie. Bd. 6.pdf
ISBN
9788522730703

BESKRIVELSE

I tiden etter 1965 har norsk utenrikspolitikk gjennomgått store endringer. Særlig har marsjen inn i oljealderen fått omfattende ringvirkninger. Striden med USA på 80-tallet om eksport av norsk naturgass demonstrerte dette til fulle. På 70-tallet oppsto dessuten en dragkamp mellom kyststatene om råderetten over de store havområdene. Norge kom da i konflikt med mange land. Spørsmålet utløste også hjemlig strid, noe "gråsone"-saken i 1977-78 demonstrerte. Har litteraturliste, personregister og sakregister. Illustrert.

Serie: Norsk utenrikspolitikks historie 1-6 6. I tiden etter 1965 har norsk utenrikspolitikk gjennomgått store endringer.

Regjeringen hadde som mål å fremme en mer rettferdig og fredeligere verdensorden og å mobilisere den idealistiske innenlandske opinionen som så med skepsis på rustningskappløpet. Kjøp Norsk utenrikspolitikks historie. Bd.

RELATERTE BØKER