Høyesterett og folkestyret

Høyesterett og folkestyret - Eivind Smith | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eivind Smith
DIMENSJON
4,84 MB
FILNAVN
Høyesterett og folkestyret.pdf
ISBN
8974185145667

BESKRIVELSE

Denne boka er den første omfattende studie av prøvingsretten i Norge. Den viser blant annet at ordningen sprang ut av Grunnlovens særlige status i det nyskapte, norske rettssamfunn. Boka påviser en renessanse for prøvingsretten i Høyesteretts praksis i de siste 15-20 år og gir den første inngående diskusjon av prøvingsrettens legitimitet i et styringssystem der "flertallsstyret" er en viktig, men ikke den eneste verdi. Har bibliografi og domsregister.

juni om Høyesterett og folkestyret.. Han innleder med å understreke at han ikke benekter prøvingsrettens eller ... A-besvarelse i Rettskjelde- og metodelære 2014 ...

Høyesterett, slik den foreligger i dag, utgjøres ikke av representanter for folket, men av representanter for en profesjon. Vi har ingen garanti for at lovene som slipper gjennom følger så mye som 50% av folkets rettferdighetssans en gang. Høyesterett og folkestyret.

RELATERTE BØKER