Opplysning, vitenskap og nasjon

Opplysning, vitenskap og nasjon lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
6,46 MB
FILNAVN
Opplysning, vitenskap og nasjon.pdf
ISBN
7359641275982

BESKRIVELSE

Boken behandler først og fremst fremveksten av de første fag- og forskningsbibliotekene i Norge, men ser også på andre biblioteker og boksamlinger. Her belyses også grunnleggingsårene til Universitetsbiblioteket i Oslo, med særlig fokus på hvordan biblioteket ivaretok de nasjonale bibliotekoppgavene. Artiklene dekker en periode fra slutten av 1700-tallet til begynnelsen av 1900-tallet. Har litteraturlister.

Kjøp Paul ... Read article "Opplysning, vitenskap og nasjon. Bidrag til norsk bibliotekhistorie" Bjørg Dale Spørck.

Å forderve en av dem betyr sporenstreks å motsette seg den andre, hevder Moses Mendelssohn. Filosofisk supplement er ute med nytt nummer om sannhet, og vi viderebringer Moses Mendelssohns artikkel om opplysning, oversatt og innledet av Tomas Stølen. Bedre og bedre dag for dag, synger Harald Eia i forordet til den norske utgaven av fjorårets omdiskuterte murstein, «Opplysning nå» av den amerikanske psykologen Steven Pinker. Byberg, Lis: Brukte bøker til bymann og bonde : bokauksjonen i den norske litterære offentlighet 1750-1815 (2007) Ruth Hemstad (red.): Opplysning, vitenskap og nasjon : bidrag til norsk bibliotekhistorie (2011) Johnsen, Karoline Wessel: Underholdning, opplysning og moral : litterære interesser ved bibliotekene i Christiania i 1790-årene (2013) Og disse to hendelsene i England kan sies å beskrive to viktige trekk ved tidsalderen: det mekanistiske verdensbildet og idealene om ytringsfrihet, opplysning og toleranse.

RELATERTE BØKER