Riktig medisin?

Riktig medisin? - Olav Hamran | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olav Hamran
DIMENSJON
6,44 MB
FILNAVN
Riktig medisin?.pdf
ISBN
1973791549709

BESKRIVELSE

I 2001 fikk Norge ny Lov om apotek. Det var ikke lenger noe krav at apotekene var eid av farmasøyter, og man kunne fritt etablere nye apoteker. Økt konkurranse skulle gi billigere legemidler, slik at en vesentlig og voksende post på helsebudsjettene kunne komme under bedre kontroll. I løpet av få måneder ble en stor del av norske apotek omorganisert i kjeder eid av store, internasjonale legemiddelkonserner. Apotekvesenet ble fra utsiden oppfattet som et lukket laugssystem som beskyttet farmasøytenes privilegier, men av apotekerne selv sett på som en del av helsetjenestene. De fryktet at resultatet av omleggingen ville være at fokuseringen på fagkunnskap og formidling ville erstattes av profittjag og kommersialisering. Hvem drev frem liberaliseringen, hva ville de oppnå, og har de lyktes?

I noen medisiner er disse hjelpestoffene lagt i et skall utenpå, og da er det viktig at pillen ikke deles eller åpnes. Spørsmål: Glemt å ta medisin til riktig tid? Det er umulig å svare entydig på dette spørsmålet. Det kommer an på hvilket legemidler dette gjelder, hvorfor personen får dette legemidlet og hvor lenge det er siden legemidlet egentlig skulle være tatt. Riktig medisin.

Vi får igjen trøste oss med at statsministeren lover mer, og at tiltakene som ble presentert i går var ganske balanserte. Høyre-regjeringen har tenkt på hele arbeidslivet - både arbeidstakere og arbeidsgivere. Derfor er det både viktig og riktig at det stadig pågår debatt om dette temaet.

RELATERTE BØKER