Den revolusjonæres katekisme

Den revolusjonæres katekisme - Sergej Gennadijevitsj Netsjajev | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sergej Gennadijevitsj Netsjajev
DIMENSJON
8,33 MB
FILNAVN
Den revolusjonæres katekisme.pdf
ISBN
9871672712674

BESKRIVELSE

Den revolusjonæres katekisme er den russiske nihilisten Sergej Gennadijevitsj Netsjajevs (1847-1882) strenge oppskrift på hvordan den revolusjonære skal og må leve. Den gir et forsvar for terrorisme og vold i det godes tjeneste. Hos Netsjajev helliger målet middelet til den ytterste konsekvens. Teksten har blitt lest og brukt av politiske bevegelser rundt den russiske revolusjonen, men også mye senere av blant andre Rote Armee Fraktion i Tyskland og Black Panther Party i USA på 1960-og 70- tallet. Det siste tiåret har teksten blitt trukket frem i forsøk på å forklare og forstå vår tids terrorhandlinger. Teksten blir utgitt med et forord av Peter Normann Waage, som både plasserer Den revolusjonæres katekisme i en historisk kontekst og ser den i lys av vår egen samtid.

Se flere bøker fra Erik Egeberg. I «Den revolusjonæres Katekisme» (skrevet i 1869) beskrev han forskjellige regler som kunne tjene som retningslinjer for moderne terrorister. Nechayev erklærte at den sanne revolusjonære «is a doomed man.

Vanligvis omfattet denne i middelalderen trosbekjennelsen ... LUTHERS LILLE KATEKISME Første parten: Budene Første budet Du skal ikke ha andre guder enn meg. ...

RELATERTE BØKER