Dronningen av Saba

Dronningen av Saba - Tor Åge Bringsværd | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tor Åge Bringsværd
DIMENSJON
7,62 MB
FILNAVN
Dronningen av Saba.pdf
ISBN
2657750784416

BESKRIVELSE

I tre tusen år har dronningen av Saba vært levende i folkefantasien. Både Jemen og Etiopia krever "eiendomsrett" til henne. Hun har spilt en rolle i tre store verdensreligioner og har vært fremstilt som fristerinne, heks, kokotte, viskvinne, mor og hore. Og hun har vært en betydelig skikkelse også i kunst-, musikk- og litteraturhistorien. Men interessen for dronningen står ikke i forhold til det lille som opprinnelig ble fortalt om henne. Grunnfortellingen - den både jøder, kristne og muslimer har brukt som et åndelig springbrett - består av tretten korte bibelvers. Etter som tiden gikk skulle det komme til å bli vevet store fortellinger av disse trådene. Tor Åge Bringsværd følger de forskjellige mytene om denne mystiske kvinnen og hennes møte med kong Salomo. Hva het hun? Gjemte det seg en kjærlighetshistorie bak de knappe bibelversene? Og gåtene hun hadde med til kong Salomo, hvordan lød de egentlig? Boka inngår i en serie med korte, populære biografier om fargerike skikkelser fra mytologi og folketro.

Lekker sjokoladekake med mørk sjokolade. Servert med tropiske frukter er dette en fantastisk kake! Foto: Synnøve Dreyer.

I dag: Dronningen av Saba og Margaret den 1. Dronningen av Saba oversettelse i ordboken norsk bokmål - engelsk på Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Prinsesse Saba av Sabas gamle kongeæt dræper Armud paa bryllupsaftenen og blir dronning av Saba.

RELATERTE BØKER