Jenter, gutter og pedagoger

Jenter, gutter og pedagoger - Kajsa Wahlström | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kajsa Wahlström
DIMENSJON
8,2 MB
FILNAVN
Jenter, gutter og pedagoger.pdf
ISBN
2366546629101

BESKRIVELSE

Forfatterens utgangspunkt er et barnehageprosjekt i Gävle. Forfatteren forteller om de observasjonene hun gjorde i barnehagens virksomhet. Med overraskende tydelighet viste det seg at pedagogene bidro til at jenter og gutter fikk ulike forutsetninger, tross at ambisjonen var den motsatte. Med videokamera som redskap og likestilling som mål utformet de en kompensatorisk likestillingspedagogikk som omfatter alle - jenter, gutter og pedagoger.

Man vet at jenter er tidligere utviklet enn gutter. Ofte snakker de tidligere og behersker praktiske ferdigheter som å kle på seg selv tidligere enn gutter. Gutter og jenter møtes ofte med ulike forventninger i kraft av sitt kjønn, og møter ulike reaksjoner på den samme atferden.

Det triste er at disse guttene når de kamp-rabler, bare signaliserer at de har lyst til å ha en spennende lek, sier han. Gutter og jenter må bli vant til å se og høre at de kan gjøre det samme. ...

RELATERTE BØKER