Gulldronning, perledronning

Gulldronning, perledronning - Margaret Skjelbred | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Margaret Skjelbred
DIMENSJON
7,82 MB
FILNAVN
Gulldronning, perledronning.pdf
ISBN
7418472686019

BESKRIVELSE

Signhild nøster opp trådene og forteller om sommeren da hun var sju. Den sommeren Nattbildet begynte å vise seg midt på dagen, da morfaren var alt hun visste og hun bare så vidt kunne ane alt hun hadde glemt. Den sommeren da morfaren forsøkte å lokke henne ut av Berget det Blå med sine eventyr og fortellinger. Om morfarens ekteskap med Signe, om et svik som aldri kan gjøres godt igjen og en reise til den andre siden av jorda. Om morens omgang med snille Hildermann, Lørrik og skumle Skrakle. Margaret Skjelbred har skrevet en urovekkende roman. Minnene og fortellingene berettes varsomt, varsomt, og avdekker en sterk historie om et forsømt barns tilbaketrekking fra verden og en voksens evne til å dra barnet ut igjen. En roman om å være barn og å være voksen, om hvordan minner og fortellinger som griper inn i hverandre og i hverdagen, og et finstemt og rørende portrett av forholdet mellom en gammel mann og hans datterdatter som leseren sent vil glemme.

Det er ei historie om eit syv år gamalt barn og morfaren hennar -"gamal som stein under bru". Men forfattaren sin evne til å gje barnet og historia liv er så god at den også treff oss som aldersmessig ligg midt mellom hovudpersonane. "Gulldronning, perledronning - roman" av Margaret Skjelbred - Se omtaler, sitater og terningkast.

Skjelbred er utdannet psykiatrisk sykepleier, og arbeidet i nesten tyve år ved Vestfold Sentralsykehus.I 1983 debuterte hun litterært med diktsamlingen Det er aleine du er.Hun har utgitt diktsamlinger, romaner og barnebøker.Hun har også vært kåsør og laget radioprogrammer basert på barnebøkene for NRK. Med Gulldronning, perledronning (2004) fikk hun et gjennombrudd med en dypt alvorlig og problemorientert roman som markerer en endring i forhold til tidligere forfatterskap. Romanen Andrea D.

RELATERTE BØKER