Norsk utenrikspolitisk praksis

Norsk utenrikspolitisk praksis Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
8,41 MB
FILNAVN
Norsk utenrikspolitisk praksis.pdf
ISBN
7515667544964

BESKRIVELSE

Hvor og hvordan formes norsk utenrikspolitikk? Hvilke aktører tar del i dette arbeidet? Dette er den første boken der en forsøker å gi en samlet oversikt over norsk utenrikspolitisk praksis. Forfatterne tar for seg de ulike aktørene og institusjonene, fokuserer på deres særtrekk og beskriver utviklingstrekk ved det systemet som til daglig produserer utenrikspolitikk. Hvordan skapes og opprettholdes den såkalte konsensusen i norsk utenrikspolitikk - og når slår den sprekker? Innebærer konsensusen en avpolitisering i et internasjonalt landskap preget av store endringer? Og hvordan utformes for eksempel den utenrikspolitiske praksisen mellom Utenriksdepartementet, Statsministerens kontor og de andre departementene. Forfatterne tar opp temaer som mediene og den utenrikspolitiske dagsordenen, de politiske partienes rolle, Stortinget som arena for utenrikspolitisk debatt og forskningsinstitusjonene og de frivillige organisasjonenes rolle. De ser også på hvordan utenrikspolitiske beslutningsprosesser preges av de rettsreglene som regulerer forholdet mellom forvaltning, regjering og Storting. Boken er skrevet for studenter i statsvitenskap, men egner seg også for alle som vil holde seg oppdatert på sentrale beslutningsprosesser i norsk utenrikspolitikk.

Training for Peace er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) og de to sørafrikanske organisasjonene Insititute for Security Studies (ISS) og African Center for the Contructuive Resolution of Disputes (ACCORD). Utenrikspolitisk redegjørelse 2017 Del/tips. Tips en venn.

Dette må vi være ærlige om. Prosjektet sammenfalt godt med den norske engasjementspolitikken som ble ført på 1990-tallet. Training for Peace er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) og de to sørafrikanske organisasjonene Insititute for Security Studies (ISS) og African Center for the Contructuive Resolution of Disputes (ACCORD). Utenrikspolitisk redegjørelse 2017 Del/tips.

RELATERTE BØKER