Den amerikanske borgerkrigen

Den amerikanske borgerkrigen - Ole O. Moen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ole O. Moen
DIMENSJON
6,21 MB
FILNAVN
Den amerikanske borgerkrigen.pdf
ISBN
3613206209963

BESKRIVELSE

For litt over 150 år siden - 12. april 1861 - lød de berømte kanonskuddene mot Fort Sumter ved Charleston i South Carolina som utløste Den amerikanske borgerkrigen. Det bitre, uforsonlige oppgjøret mellom nordstatene og sørstatene var en kamp om den nye nasjonens fortsatte eksistens. I denne boken forteller professor Ole O. Moen ved Universitetet i Oslo om bakgrunnen for den fire-årige, blodige borgerkrigen, om krigens gang, de store slagene, om generalene og soldatene som kjempet mot hverandre og om de følger borgerkrigen fikk. Dessuten skildrer Moen nordmenns innsats på begge sider av frontlinjen. I 1985 var Moen fagdommer i emnet "Den amerikanske borgerkrigen" i TV-programmet "Kvitt eller dobbelt". Han har utgitt bøkene USA - Annerledeslandet i en ny tid og USAs PRESIDENTER - Fra George Washington til Barack Obama. Moens nyeste bok heter: Det hvite hus.

Borgarkrigen i Amerika er ei historie om berømte generalar, vanlege soldatar og ein eineståande president. Den grusomme konflikten blei øydeleggjande for land og folk, men definerte framtida til den unge føderasjonen. Den Amerikanske Borgerkrig, politisk og militær konflikt 1861-65 mellem Nordstaterne og Sydstaterne i USA, som resulterede i afskaffelse af slaveriet i Sydstaterne og samtidig bevarelse af Unionen.

Wikimedia Commons. Den amerikanske borgerkrigen er den blodigste krigen i amerikansk historie. Man antar at 750.000 soldater og et ukjent antall sivile mistet livet.

RELATERTE BØKER