Krise og medansvar

Krise og medansvar - Gunnar Skirbekk | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Skirbekk
DIMENSJON
9,62 MB
FILNAVN
Krise og medansvar.pdf
ISBN
6346605980552

BESKRIVELSE

Som statsborgar i velorganiserte demokratiske rettsstatar kan vi velje og bli valde, demonstrere og organisere oss, delta i debatten og halde oss oppdaterte på det som skjer og på det som kan gjerast. Som statsborgar i kriseramma moderne demokrati har vi makt, kvar på sitt vis, og dermed også medansvar. Dette er bakteppet for Krise og medansvar, ei samling politiske skrifter i skjeringspunktet mellom aktuelle utfordringar og filosofisk refleksjon. 12 tekstar med fokus på politikk og ekspertise, religion og modernitet, kultur og identitet, filosofi og øko-etikk. Gunnar Skirbekk er filosof og forfattar, mellom anna av boka Norsk og moderne, om særeigne trekk ved norsk modernisering.

For pasienten og de pårørende kan det være til hjelp og trøst å få informasjon om at krise- og sorgreaksjoner er helt naturlig og vanlig i den tunge tiden de opplever. At noen skulle uttrykke noe som lignet på medansvar for den greske krisen og skamfølelse på sin generasjons vegne over å ha vært opptatt med å leve sine liv, er slående sett i kontrast til hvordan folk snakket, også samme damen, bare et halvt år tidligere. Stadig flere har innført et nytt referansepunkt i sin hverdagsdiskurs. Krise og medansvar.

Gunnar Skirbekk. Last ned utdrag Legg i ønskeliste.

RELATERTE BØKER