Skatteparadis

Skatteparadis - Frederik Zimmer | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frederik Zimmer
DIMENSJON
5,97 MB
FILNAVN
Skatteparadis.pdf
ISBN
3991704828297

BESKRIVELSE

Hvorfor betaler internasjonale konserner lite skatt, og hva kan statene gjøre med det? Hvilken rolle spiller skatteparadisene, og hvordan bruker konsernene dem i sin skatteplanlegging? Bør spørsmålene reguleres internasjonalt, eller skal hver stat vedta sine egne regler? Digitaliseringen og globaliseringen av økonomien åpner nye muligheter for internasjonal skatteplanlegging, og mange stater taper skatteinntekter som følge av dette. Det internasjonale regelverket stilles overfor nye utfordringer. Spørsmålet om vi bør innføre en «Google-skatt» i Norge, er bare ett av mange som denne utviklingen reiser. Fremstillingen legger vekt på å vise den store bredden av spørsmål som oppstår, hvordan de forholder seg til hverandre, hva reglene kan eller bør gå ut på, hvilke tiltak statene kan vedta ensidig, og hvilke som bør løses i internasjonalt samarbeid. Boken henvender seg til lesere med interesse for samfunnsspørsmål av denne typen, og kan leses uten nærmere kjennskap til skatterett og skatteplanlegging.

Caymanøyene utgjør et skatteparadis for en fondsstruktur, er det NHH-professor: - Vi vet ennå ikke om vi har ansatt en oljefondssjef som kan fungere i jobben . Norges Bank vil ikke svare om de har innsyn i Tangens stiftelsesdokumenter i skatteparadis. Sex av världens 15 värsta skatteparadis ligger i Europa.

Sørlandschips, Synnøve, Finsbråten og Leiv Vidars eierkonsern synes rigget for aggressiv skatteplanlegging, der overskuddene havner skatteparadis. Skatteparadis (også kjent som "lavskatteland" og "hemmeligholdsparadis"): Skatteparadis er land som har lave eller ingen skatter, har regler som gjør hemmelighold mulig, og har få finansielle reguleringer. Land som tilbyr slike tjenester hevder det er utøvelse av selvråderett. Taktikken til Monaco og andre skatteparadis er å triltrekke seg søkkrike mennesker som vil bruke penger på varer og tjenester.

RELATERTE BØKER