Antikken i perspektiv

Antikken i perspektiv - Einar Weidemann | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Einar Weidemann
DIMENSJON
10,80 MB
FILNAVN
Antikken i perspektiv.pdf
ISBN
6098035924153

BESKRIVELSE

Antikken i perspektiv gir en oversiktlig innføring i emner fra gresk og romersk kulturhistorie. Hellas og Romerriket behandles hver for seg, og fremstillingen er ordnet kronologisk etter epoker. De viktigste kulturhistoriske emnene som blir behandlet, er litteratur, filosofi, skulptur, arkitektur og teater. Den politiske historien utgjør en ramme rundt disse emnene. Der det faller naturlig, trekker forfatteren linjer fra antikken til vår tid. Det gjelder særlig myter og litterære skikkelser som vi finner igjen i moderne kunstnerisk bearbeiding. Boka er skrevet med tanke på å gi folkeopplysning til et allment publikum, Den egner seg godt som et reisefølge til turister i Hellas og Italia. Den henvender seg også til elever som tar latin eller gresk i den videregående skolen. Den kan også benyttes som en første innføring i antikkens kultur for studenter i historie, litteraturvitenskap og kunsthistorie.

Antikkens perspektiv ble ikke utviklet i middelalderen, fordi det ikke var noe behov for det. Men likevel er Antikken i perspektiv (Heftet) av forfatter Einar Weidemann.

Studieretningen består av to fagfordypninger som studentene velger blant: Antikken i perspektiv. Balder Bok.

RELATERTE BØKER