Folk uten land?

Folk uten land? - Norunn Askeland | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Norunn Askeland
DIMENSJON
12,11 MB
FILNAVN
Folk uten land?.pdf
ISBN
2443247768755

BESKRIVELSE

Hva slags status kan medlemmer av en folkegruppe ha når de ikke hører til innenfor landlige, nasjonalt definerte grenser, og hva har manglende tilhørighet å si for den enkeltes identitet? I denne boka søker vi å kaste lys over slike spørsmål. Vi har valgt tittelen Folk uten land? Å gi stemme og status til urfolk og nasjonale minoriteter for å utforske og finne mulige svar. Boka er en vitenskapelig antologi som tematiserer hvilken plass eller mangel på plass nasjonale minoriteter, vårt urfolk samene og andre urfolk har i norsk skole og utdanning.Både leksikontekster, wikipedia-artikler, skjønnlitteratur, avistekster og lærebøker er blitt undersøkt for å forklare og forstå spørsmål knyttet til urfolksproblematikk og særtrekk ved kulturen hos våre fem nasjonale minoriteter.Boka har også bidrag som omhandler samiske forhold i barnehagesektoren relatert til rammeplaner og offisiell politikk med tråder til forhold for urfolket på New Zealand, og den bringer også inn urfolksperspektiver fra et land som Nicaragua. Boka har to artikler fra vårt naboland som omhandler framstilling av samer og romfolket i svenske lærebøker.

Høsten 1949 gikk en gruppe tidligere landssvikdømte sammen om å danne Forbundet for Sosial Oppreisning, med det formål «å gjenreise medlemmenes sosiale og økonomiske stilling gjennom en revisjon av rettsoppgjøret». Kjøp Folk uten land fra Bokklubber Bli med på en reise til minoritetenes Europa.Folk uten land tar leseren med på en reise til minoritetenes Europa, fra de gresktalende calabreiske bøndene i Sør-Italia, sigøynerne i Tsjekkia, Slovakia og Romania, via tysktalende russiske bønder i Sibir til saksere i Transsylvania og jøder Istanbul, Vilnius og Kiev. De er verdens største folk uten egen stat Kurderne bor i et noenlunde sammenhengende område, de teller 30 millioner og bærer på drømmen om sitt eget land, Stor-Kurdistan. Lite tyder på at det noen gang vil gå i oppfyllelse. Folk uten land? av Norunn Askeland heftet, 2016, Norsk (bokmål), ISBN 9788283140941.

Benny Morris skriver at i 1881 bodde det i alt 457.000 mennesker i hele Palestina (det som i dag er Israel, Vestbredden og Gaza). "Folk uten land" er også et møte med mange dramatiske enkeltskjebner. Brøgger sr.

RELATERTE BØKER