Freud og det fremmede

Freud og det fremmede - Edward W. Said | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Edward W. Said
DIMENSJON
6,56 MB
FILNAVN
Freud og det fremmede.pdf
ISBN
8351900139564

BESKRIVELSE

Palestineren Edward Said går til jøden Sigmund Freud for å si noe viktig om konflikten i Midtøsten. Ved hjelp av psykoanalysens far forsvarer forfatteren tanken om splittet identitet. Utgangspunktet er Freuds iakttakelse om at jødedommens grunnlegger ikke selv var jøde, men egypter. Skarpt og elegant finner Said fragmenterte selvbilder hos Moses, Freud og seg selv, så vel som i den israelske stat og blant palestinske opprørere. Freud og det fremmede setter konflikten mellom palestinere og jøder inn i en tankevekkende religiøs, historisk og politisk sammenheng. Fremfor å forsøke å skape en helstøpt identitet, oppfordrer Said oss til å se mulighetene i mangfoldet som kjennetegner den flerkulturell verden vi lever i.Edward W. Said ble født av palestinske foreldre i Jerusalem i 1935. Han vokste opp i Kairo, og er utdannet i USA. Han arbeidet som professor i engelsk og litteraturvitenskap ved Columbia University i New York. Han har skrevet en rekke bøker om litteratur, politikk og musikk, deriblant Orientalismen (1978), Culture and Imperalism (1993) og Reflections on Exile and other essays (2000). Said var en ledende talsmann for den arabiske verden. Han døde høsten 2003 av leukemi.

Edward W. Said ble født av palestinske ... Freuds antakelser vil bli drøftet i lys av Herman Melvilles roman Moby Dick, og danner utgangspunkt for en utforskning av hvordan det uhyggelige kan skape en åpning mot det fremmede både i og utenfor oss selv. Kjøp Freud og det fremmede fra Norske serier Palestineren Edward Said går til jøden Sigmund Freud for å si noe viktig om konflikten i Midtøsten.

Said fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788202236953 Kjøp Freud og det fremmede fra Cappelendamm Palestineren Edward Said går til jøden Sigmund Freud for å si noe viktig om konflikten i Midtøsten.

RELATERTE BØKER