Hevdsloven

Hevdsloven - Gunnar Ketil Eriksen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunnar Ketil Eriksen
DIMENSJON
8,69 MB
FILNAVN
Hevdsloven.pdf
ISBN
2708045978041

BESKRIVELSE

I denne boken går forfatteren grundig gjennom hevdslovens bestemmelser, med kommentarer til hver enkelt bestemmelse. Hevdsloven har som formål å regulere hevd på eiendomsrett og bruksrett til ting.Hevden består i at den som gjennom en viss tid har brukt en ting i den gode tro at han har en rett som svarer til bruken, erverver en slik rett.

Loven regulerer saksbehandlingen når det treffes avgjørelser i den offentlige forvaltning, og særlig partenes rettigheter under saksbehandlingen. Reglene om hevd av veirett står i hevdsloven. Det er flere vilkår som må være oppfylt for at en bruker av vei skal ha hevdet en bruksrett.

Hevd oppstår når noen har brukt en annens ting eller eiendom over lang tid i aktsom god tro. Ofte er bakgrunnen at vedkommende har hatt en rett til dette, for eksempel på grunnlag av en muntlig avtale. Dette kan hevdsloven fra 1966 gi svaret på.

RELATERTE BØKER