Velferd uten ansikt

Velferd uten ansikt - Nina Karin Monsen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nina Karin Monsen
DIMENSJON
11,95 MB
FILNAVN
Velferd uten ansikt.pdf
ISBN
3418366978017

BESKRIVELSE

Velferd uten ansikt er en skarp analyse av hva velferdsstaten gjør med mennesker i Norge i dag: med klientene, pasientene, trygdemottagerne, helsepersonellet, sosialarbeiderne, byråkratene og politikerne. Situasjonen er tragisk, sier Nina Karin Monsen: Med velferdsstaten blir vi alle snart tiggere. Velferdsstaten utvikler en avhengighet hos oss som gjør personlig og moralsk utvikling og selvstendighet svært vanskelig. "Husk du er et offer!" synes å være fremste motto i dette samfunnet, der ønsker og lyster forveksles med virkelige behov og mangler. Velferdsstatens ansatte er ikke lenger våre hjelpere, men foresatte som utøver større og større makt over våre liv. Nytelse og velvære er blitt selvsagte rettigheter - få snakker om hvilke plikter vi har. Velferdsstaten har slik skapt en kravmentalitet som helt undergraver menneskers naturlige trang til å hjelpe hverandre. Forfatteren presenterer en lang rekke forslag som kan føre oss i retning av et mer menneskelig samfunn. Forfatteren og filosofen Nina Karin Monsen har skrevet bestselgende bøker som Det kjempende menneske, Det elskende menneske og Under godhetens synsvinkel. 1. utg. av denne boken ble utgitt på Universitetsforlaget i 1998.

en minsteytelse for foreldrepenger på to ganger grunnbeløpet i folketrygden fordelt over 49 uker for familier uten egen opptjening. Sikre far eller medmor rett til to ukers lønnet permisjon ved fødsel utenom fedrekvote. De som fortsatt møter mange mennesker ansikt til ansikt i dagligvarebutikkene og sørger for at vi får i hus det vi ...

Uten fagforeningene stopper Norge. Landsorganisasjonen i Norge.

RELATERTE BØKER