Æsthetik

Æsthetik - Marcus Jacob Monrad | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Marcus Jacob Monrad
DIMENSJON
3,36 MB
FILNAVN
Æsthetik.pdf
ISBN
2674039987180

BESKRIVELSE

"En viktig grunn til at en gjennom generasjoner så lettvint og urettmessig har kunnet avfeie Monrad, er at hans verker i så liten grad har vært offentlig tilgjengelige. Avvisningen har åpenbart gjennomgående berodd på annenhånds kjennskap til hans tekster. Det gjelder ikke minst hans Æsthetik, som det ikke vil være urimelig å kalle hans filosofiske hovedverk, og som utvilsomt er hans filosofiske testamente. I norsk kunsthistorie rager verket nærmest enslig, det finnes ikke maken hverken før eller siden. Norsk kunsthistories utvilsomt mest sentrale teoretiske verk er blitt vedvarende neglisjert, også av kunsthistorikerne, siden det utkom i 1889-1890," skriver Rune Slagstad i etterordet til nyutgivelsen av Monrads Æsthetik. Fra sin professorale posisjon, gjennom forelesninger, foredrag, avisartikler og bøker øvet Monrad gjennom et halvt århundre en kontinuerlig innflytelse på det norske samfunnets tenkesett. Etter at han i generasjoner har vært søkt plassert på et historisk sidespor, er det i dag en ny interesse for Monrad blant historikere, filosofer, modernitetsteoretikere og kunstinteresserte.

Lad altså νοητά [græsk: noeta], som den højere erkendeevne, være logikkens genstand; αισθητά [græsk: aistheta ... Overfladisk sett ligner Æsthetik på Hegels Vorlesungen über die Ästhetik (publisert posthumt i 1835). De nærmere 70 årene som var gått siden Hegel foreleste over de skjønne kunster ved Universitetet i Berlin på 1820-tallet er imidlertid dypt reflektert i Monrads arkitekturfilosofi. æsthetik æstimere _____ 4.2 Eksempel på normeringar av importord 1907-2004 For tida etter 1959 er også normeringar av utalandsk skrivemåte tekne med.

I 1909 etterfulgte han Jens Thiis (1870-1942) som direktør ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i ... Kjøp Æsthetik fra Tanum 'En viktig grunn til at en gjennom generasjoner så lettvint og urettmessig har kunnet avfeie Monrad, er at hans verker i så liten grad har vært offentlig tilgjengelige. Avvisningen har åpenbart gjennomgående berodd på annenhånds kjennskap til hans tekster. den classiske oldtid havde f.ex.

RELATERTE BØKER