Nilen

Nilen - Terje Tvedt | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Tvedt
DIMENSJON
11,84 MB
FILNAVN
Nilen.pdf
ISBN
5208610308645

BESKRIVELSE

Nilen renner gjennom tre klimasoner og elleve land med til sammen mer enn tusen folkeslag og snart en halv milliard mennesker. I denne boken fortelles den fascinerende historien om elvens store økonomiske, politiske og mytiske betydning - som motor i økonomien, som kilde til makt, som objekt for ofring og som selve Paradisets elv.Opprøret i Egypt, Joseph Kony og Herrens motstandshær, krigene på Afrikas Horn, den afrikanske renessanse i Sentral-Afrika og islamistenes revolusjon i Sudan, berømte britiske og glemte norske oppdagelsesreisende: Nilen - historiens elv gir bakgrunn til og forståelse av disse og en rekke andre fenomen. Ved at Nilen plasseres i sentrum, skapes det en helt ny fortelling om Afrika og omverdenensforhold til kontinentet. Boken beskriver samtidig en reise langs verdens lengste og mest mangslungne elv, fra Middelhavetsstrender til kildene i hjertet av Afrika. Den forflytter seg sakte og systematisk, som elvens pulsslag gjennom historien, og avdekker hemmeligheter og fortellinger fra faraoenes, Cæsars og Kleopatras tid, om Napoleon, Churchill og Mussolini, og om Clintons og Bush¿ aksjoner i Nildalen. Til sammen gjør disse historiene det mulig å forstå den dramatiske kampen som akkurat nå pågår om makten over Nilen - en kamp av verdenshistorisk betydning.

[4] Utflödet vid mynningen är 2 830 kubikmeter per sekund. Den egyptiske nilen. I flere årtusener har Nilen gitt liv til millioner av mennesker, der den strømmer fra Afrikas høyland og ut i Middelhavet.

Floden har vært en ... Elvecruise på Nilen : Cruisebåtene har alltid 5 stjerner standard, og er håndplukket for å imøtekomme god kvalitet. Båtene på Nilen har mellom 50 og 60 utvendige cabiner, over vannflaten på ca 18-20 k... Fire afrikanske land undertegnet i dag en traktat om fordeling av det livsviktige vannet i Nilen - til tross for sterk motstand fra Egypt og Sudan. Tømmerrenna Nilen.

RELATERTE BØKER