Usedelighet og samfunnsfare

Usedelighet og samfunnsfare - Joar Tranøy | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Joar Tranøy
DIMENSJON
9,71 MB
FILNAVN
Usedelighet og samfunnsfare.pdf
ISBN
9687548753710

BESKRIVELSE

Usedelighet og samfunnsfare Seksuelt utfordrende atferd og medisinske inngrep innen åndssvakeomsorgen i 1940- og 1950-åreneBoka belyser bruken av medisinske seksualinngrep . sterilisering og kastrasjon . som «behandling» mot seksuelt utfordrende atferd fra såkalt åndssvake personer i 1940- og 1950-årene. Hensikten er ikke å kartlegge omfanget av seksualinngrep, men å undersøke i hvilke sammenhenger og på hvilke indikasjoner slike inngrep forekom. Forfatteren stiller spørsmål om hensynet til personens beste var like viktig som at inngrepet skulle fungere som samfunnsvern. Kildemateriale fra sentralinstitusjonene og sinnssykehusene tyder på at personer under kategorien «åndssvak» ofte ble oppfattet som en trussel mot samfunnets moral, og måtte skilles ut og behandles eller uskadeliggjøres.Studien er et viktig bidrag til kunnskapen om norsk psykiatrihistorie, og er også av nytte for arbeidstakere og studenter innen vernepleie og psykisk helsevern i dag.Joar Tranøy er psykolog og forsker, og har publisert flere bøker og artikler om norsk psykiatrihistorie.

Les mer Selskap Vi kan dekke til 450 personer for bankett, og ved mingling setter vi gjerne i stand en stående buffet med fingermat, om dere blir flere enn 450 gjester. Les mer Konferanse Samfunnssalen Arrangement- og Møtesenter, ligger sentralt i Oslo med korte avstander til ... Usedelighet og samfunnsfare - seksuelt utfordrende atferd og medisinske inngrep innen åndssvakeomsorgen i 1940- og 1950-årene.

Det følgende belyser et utsnitt av samfunnets behandling av usedelige «åndssvake» (personer med mangelfullt utviklede sjelsevner, forstandshandicap eller intelligenshemning) basert på forfatterens egen bok Usedelighet og samfunnsfare - Seksuelt utfordrende atferd og medisinske inngrep ... Usedelighet og samfunnsfare av Joar Tranøy heftet, 2007, Norsk (bokmål), ISBN 9788274771338. Usedelighet og samfunnsfare Seksuelt utfordrende atferd og medisinske inngrep innen åndssvakeomsorgen i 1940- og 1950-åreneBoka belyser bruken av medisinske seksualinngrep .

RELATERTE BØKER