Fra gjenreisning til samfunnsplanlegging

Fra gjenreisning til samfunnsplanlegging - Terje Kleven | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Kleven
DIMENSJON
12,82 MB
FILNAVN
Fra gjenreisning til samfunnsplanlegging.pdf
ISBN
3853384328197

BESKRIVELSE

Den første samlede framstillingen av norsk oversiktsplanleggings historie. Historien starter i 1965, da Stortinget innførte obligatorisk generalplanlegging i kommunene, og varer fram til Stortingets vedtak av plan- og bygningsloven i 2008. Det er en fortelling om politiske og faglige begrunnelser, argumenter og løsninger som har formet norsk planlovgivning og norsk planleggingspraksis - med føringer tilbake til klassisk byplantenking, til 1930-åras økonomiske depresjon og til innsatsen for å gjenreise Norge etter krigen. Det er en fortelling om skiftende utfordringer og politiske styringsambisjoner. Boka er skrevet for alle som har interesse for, er engasjert i eller vil utdanne seg innenfor planlegging. Terje Kleven har i hele sitt yrkesaktive liv vært i nærkontakt med norsk planlegging, som planlegger, som forsker og som politiker. Hans personlige bakgrunn, opplevelser og erfaringer fungerer derfor som illustrasjoner til historiens gang.

og Kasa, S. 2009 Kommuner og klima - hva kan vi lære av Sverige?.

Rapportene fra evaluering av plan- og bygningsloven og fra arbeidet for å øke utdanningskapasiteten innen offentlig planlegging ser ut til å oppfatte samfunnsplanlegging som planlegging basert på ... Gjennom endringer i plan og bygningsloven har samfunnsplanlegging fått økt aktualitet. Kommuneplanlegging er tillagt nye element som blant annet folkehelseplanlegging.

RELATERTE BØKER