Høyblokken

Høyblokken - Hugo Lauritz Jenssen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hugo Lauritz Jenssen
DIMENSJON
8,33 MB
FILNAVN
Høyblokken.pdf
ISBN
5505507619764

BESKRIVELSE

Da arkitekt Erling Viksjø tegnet Høyblokken i det nye regjeringskvartalet, tegnet han en skyskraper og et fyrtårn for det norske sosialdemokratiet. Bygget sto ferdig i 1958. Vi kunne flytte inn i det 16 etasjer høye, slanke og spartanske regjeringsbygget, som en sa Einar Gerhardsen hadde stått modell for, skrev justisminister Jens Haugland.En bilvei gikk tvers igjennom bygget. Carl Nesjar, Inger Sitter, Odd Tandberg og Tore Haaland sandblåste kunsten rett inn i betongveggene i trapperommene. Nesjar sandblåste skisser av Pablo Picasso. Slik ble Høyblokken bygningskropp for en enestående samling kunstverk.Men bygget representerte en modernisme nasjonen aldri helt skulle forsone seg med. En terrorist forsøkte for snart to år siden å bombe bygget sønder og sammen. Han lyktes ikke. Bygget ble stående fjellstøtt. Likevel er byggets skjebne uviss. Og striden om bevaring eller riving er minst like intens som for et halvt århundre siden. I Høyblokken møtes et utall historier.

juli-senter. Havforskningen har en helt spesiell forklaring på hvorfor den var der. Den siste tiden har noe svevd over høyblokken til Havforskningen ved Nordnesparken.

Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet skal flytte inn i det nye bygg D. Første innflytting skjer etter planen i 2025. Det samme vil Høyblokken, som var det største stridstemaet før verneinteressene vant frem der.

RELATERTE BØKER