Religion og samfunn

Religion og samfunn - Olav Hovdelien | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Olav Hovdelien
DIMENSJON
11,53 MB
FILNAVN
Religion og samfunn.pdf
ISBN
7569088463449

BESKRIVELSE

Hva er religion? Hvordan kan vi forstå vekselspillet mellom religion og samfunn? Er religion fortsatt relevant i dagens senmoderne samfunn? Har det skjedd en religiøs oppblomstring, eller går sekulariseringen sin gang i vår del av verden? Har religion noe å gjøre i offentlige institusjoner som barnehagen og skolen? Hva kjennetegner kristendommen som majoritetsreligion i et samfunn preget av religiøst og livssynsmessig mangfold? Dette er noen av de spørsmålene som blir tematisert i denne boken. Religion og samfunn. En innføring er skrevet først og fremst med tanke på lærerutdanningene ved høgskolene og universitetene. Boken vil også være av interesse for andre som møter problemstillinger knyttet til religion og samfunn som profesjonsutøvere, eller som er opptatt av dette kunnskapsfeltet mer allment.Høyoppløst bildeBla i bokenOlav Hovdelien er professor i religion, livssyn og etikk ved OsloMet - storbyuniversitetet, Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier.

Etikk, religion og filosofi. Nærmiljø og samfunn.

Kristendommen er den dominerende religionen, rundt 70 prosent av befolkningen tilhører et kristent kirkesamfunn. De første europeerne som bosatte seg i USA kom fra protestantiske land.

RELATERTE BØKER