Norsk folkemusikk og folkedans

Norsk folkemusikk og folkedans - Steinar Ofsdal | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Steinar Ofsdal
DIMENSJON
10,66 MB
FILNAVN
Norsk folkemusikk og folkedans.pdf
ISBN
7894314421976

BESKRIVELSE

Steinar Ofsdal gir her en grundig, men lettfattelig innføring i norsk folkemusikk og folkedans. Boka er laget for lærere, men vil være nyttig også for andre interesserte. Boka inneholder en fyldig presentasjon av musikk, instrumenter, danser med danseinstruksjoner, historier, praktiske undervisningsopplegg og faglig bakgrunnsstoff til hjelp for lærere når de skal legge opp undervisningen. Boka er også rikt illustrert med både tegninger og fotografier. Til boka kan man også få kjøpt to CD'er (Norsk folkemusikk og Folkedans) med lytteeksempler og dansmusikk fra Grappa Musikkforlag.

Alle kan nominere kandidater til Årets folkemusiker, nominer din kandidat! Organisasjon Nominer kandidatar til Årets lokallag 2020 25.05.2020 Veit du om eit lokallag som har gjort noko ekstra bra i det […] Folkemusikk, i begrepets opprinnelige mening, er «folkets musikk», musikk av og for folket i motsetning til mer sofistikert kunstmusikk for de høyere samfunnslag. Folkemusikk er således ikke én bestemt sjanger, men benyttes ofte om eldre, tradisjonell musikk, enten spilt med tradisjonelle musikkinstrumenter eller musikk fra ukjente komponister som har blitt videreformidlet av ulike musikere. Arnestad konstaterer at norske kulturpolitiske myndigheter aldri har erkjent et særskilt forvaltningsansvar for norsk folkemusikk og folkedans.

Det finnes forskjellige synspunkter på hva som kan regnes som folkemusikk, og hva som faller utenfor ... Norsk senter for folkemusikk og folkedans er sekretariat og fungerer som vertskap for det årlege arkivseminaret som blir arrangert i Trondheim. Interesserte kan ta kontakt med senteret eller ein av kontaktpersonane i nettverket.

RELATERTE BØKER