Medarbeidersamtaler

Medarbeidersamtaler - Leif-Runar Forsth | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leif-Runar Forsth
DIMENSJON
6,93 MB
FILNAVN
Medarbeidersamtaler.pdf
ISBN
2518473716067

BESKRIVELSE

Boka «Medarbeidersamtaler» er for deg som vil vite hva medarbeidersamtaler er og hvordan du i praksis kan bruke dem, enten du er leder eller deltar i medarbeidersamtalen på andre måter. Den kan også lære deg hvordan du skal få mer ut av medarbeidersamtaler. Boka lærer deg: Hva medarbeidersamtaler er - Hva de brukes til - Hvordan de gjennomføres.Medarbeidersamtaler er ikke noe mystisk eller eksotisk, men ganske enkelt en samtale mellom to som arbeider sammen. Vanligvis en medarbeider og hans/hennes leder. Vi snakker sammen på samme måte i en medarbeidersamtale som ellers.Det spesielle er at enkelte av temaene i samtalen er bestemt av andre enn de to de som snakker sammen. Det betyr at en del av samtalen vil dreie seg om temaer som er felles i alle medarbeidersamtalene i en organisasjon. Resten av innholdet vil bli bestemt av de to som snakker sammen.Det andre spesielle med en medarbeidersamtale, er at vi tar oss bedre tid enn til vanlig (vanligvis fra en til tre timer) for å kunne snakke grundigere om ting vi også ellers kan snakke om. I tillegg kan vi også ta opp temaer vi ikke snakker om i det daglige. Boka har bl.a. egne kapitler om: Forskjellige typer medarbeidersamtaler - Hensikter med forskjellige typer medarbeidersamtaler - Dagsordener: fra de enkleste til spesialtilpassede - Forberedelser - Gjennomføring av samtalen - Oppfølging - Innføring av medarbeidersamtaler - Bruk av sjekklister. Boka inneholder også mange praktiske råd og tips.Denne boka er for deg som vil vite hva medarbeidersamtaler er og hvordan du i praksis kan bruke dem, enten du er leder eller deltar i medarbeidersamtalen på andre måter. Den kan også lære deg hvordan du skal få mer ut av medarbeidersamtaler.

17 juni 2005 nr. 609 med visse unntak og presiseringer satt ikr.

I tillegg vil de antakelig bli vurdert som mye bedre enn i de tilfellene hvor man skal «ta igjen» alt som er usnakket, sier han. Gode medarbeidersamtaler er dermed ett viktig virkemiddel for å utvikle og beholde gode medarbeidere. NB! Medarbeidersamtalen er viktig, men erstatter ikke fortløpende dialog mellom leder og medarbeider gjennom året.

RELATERTE BØKER