Kunnskap - hver etter sin stand og sitt kjønn

Kunnskap - hver etter sin stand og sitt kjønn - Ida Bull | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ida Bull
DIMENSJON
10,94 MB
FILNAVN
Kunnskap - hver etter sin stand og sitt kjønn.pdf
ISBN
4948989346682

BESKRIVELSE

Skolen er vår viktigste institusjon for å overføre kunnskap til barn. I dagens skoleer det et mål å gi alle barn like muligheter, men slik har det ikke alltid vært. På 1700-tallet skulle barn utdannes i samsvar med sin sosiale bakgrunn. Ulike former for skoler ble prøvd ut, i samspill med et samfunn somble omformet av internasjonale økonomiske og politiske prosesser. Denne boka handler om opplæring av barn i det norske bysamfunn på slutten av 1700-tallet og begynnelsen av 1800-tallet, og gir ny innsikt i sammenhengen mellom ulike typer skoler og samfunnsforhold i endring. Problemer ogforslag til løsninger fra denne tiden kjenner vi også igjen i dagens diskusjon om skolen.Viktige spørsmål var og er: Hva skal barn lære? Hvorfor skal de lære det? Skal alle barn lære det samme? Ida Bull er professor i historie ved Institutt for historie og klassiske fag ved NTNU, og har tidligere vært arkivar ved Statsarkivet i Trondheim. Hun har arbeidet med økonomisk historie, sosialhistorie og kvinnehistorie på 1600- til 1900-tallet og har skrevet en avhandling om handelshusene i Trondheim på 1700-tallet.

Andre bøker: Bakklandet lever! (med Inga Næss, 1985), * Thomas Angell - kapitalisten som ble hjembyens velgjører (1992), Kunnskap - hver etter sin stand og sitt kjønn (2013), Riket og regionene. PDF | On Aug 17, 2014, Randi Skjelmo and others published Ida Bull, Kunnskap - hver etter sin stand og sitt kjønn: utdanning i norske byer på 1700-tallet (Trondheim: Akademika forlag, 2013 ... Riket og regionene. Grunnlovens regionale forutsetninger og konsekvenser, (Ida Bull og Jakob Maliks, red.), Akademika forlag 2014.

I denne filmen møter vi Gunnhild, hennes foreldre og storebror en dag Gunnhild skal ut å treffe sin nye kjæreste. Filmen handler om kjønnsroller og likestilling i familien og hvilke forventninger og holdninger som er knyttet til barnas utdanningsvalg, kjærester og forpliktelser når det gjelder husarbeid. Svært lave priser, rask levering og fri frakt av bøker ved kjøp over 299,-Meny.

RELATERTE BØKER